20 de ani de când a fost lansat standardul Wi-Fi – Cronica de Tehnologie

1. Volkswagen își unifică inițiativele software sub Car.Software, divizie în care va investi €8 miliarde pentru a produce propriul sistem de operare. vw.os urmează să se regăsească pe unele mașini noi încă de anul viitor. Volkswagen vrea ca până în 2025 60% din software-ul folosit să fie produs intern. (Bloomberg)

2. Serviciul Africa eShop al DHL se extinde în 13 țări noi, ajungând să opereze în total în 34 de țări de pe continentul african. Lansat în aprilie, serviciul aduce în Africa produsele a peste 200 de firme din Statele Unite și Marea Britanie. (TechCrunch)

3. Microsoft ar putea lansa o versiune de Surface Laptop 3 cu ecran de 15 inch în cadrul unui eveniment care va avea loc pe 2 octombrie. Acesta ar urma să folosească o platformă AMD. (The Verge)

4. Co-fondatorul AppNexus, Brian O’Kelley, lansează CMDTY, un startup care promite să folosească tehnologia și informația în zona de aprovizionare și logistică. O’Kelley o are ca partener pe Andrea Aranguren, fost VP la Goldman Sachs. (AdExchanger)

5. China Unicom și China Telecom au semnat un acord pentru construirea în comun a rețelelor 5G. Cei doi operatori au rămas în urma China Mobile, care se apropie de 1 miliard de abonați, și vor să-și reducă astfel costurile. (ZDNet)

6. MoviePass a fost închis definitiv din 14 septembrie. Serviciul de bilete și-a anunțat abonații că nu a reușit să se recapitalizeze pentru a mai putea funcționa. Helios and Matheson Analytics, compania care deține MoviePass, va încerca să vândă activele acestuia. (CNBC)

7. Spotify a cumpărat SoundBetter pentru o sumă necunoscută. SoundBetter, care are în jur de 180.000 de utilizatori înregistrați, este un serviciu de producție muzicală ce la permite artiștilor și producătorilor să colaboreze pe anumite proiecte. (TechCrunch)

8. 10% din veniturile marilor companii de tehnologie este generat de startup-urile care cumpără servicii cloud și de publicitate. În ultimul an, startup-urile au cheltuit în aceste direcții $44 miliarde, sumă care reprezintă 0,4% din activitatea economică la nivel global. (Profit.ro)

9. Pe 15 septembrie s-au împlinit 20 de ani de când a fost lansat standardul Wi-Fi. Tehnologia care acum este omniprezentă a avut de dus o luptă dură pentru supremație cu formatul rival, HomeRF. Acesta din urmă avea susținerea a peste 80 de companii, printre care Microsoft, IBM, Intel, Compaq și Hewlett-Packard. Apple și Guvernul american au contribuit, însă, decisiv la succesul Wi-Fi. (Wired)

10. Björk a lansat primul “album VR pop”. Artista islandeză și-a relansat albumul Vulnicura, din 2015, în formatul unei experiențe în realitate virtuală. (ArsTechnica)

Ți-ar mai putea plăcea
Binance anunță un fond de recuperare pentru ajutarea proiectelor crypto cu probleme de lichiditate – Cronica de Tehnologie
Statele Unite vor avea o divizie militară spațială, Space Force – Cronica de Tehnologie