Peste 1.000 de aplicații de Android își urmăresc utilizatorii fără acordul acestora – Cronica de Tehnologie

1. Peste 1.000 de aplicații de Android își urmăresc utilizatorii fără ca aceștia să le acorde permisiunile necesare. Problema vine din SDK-ul pus la dispoziție de Baidu și folosit inclusiv de dezvoltatori mari, precum Samsung și Disney. Dacă o aplicație are drepturi de acces, informațiile pot fi accesate și de alte aplicații care au fost dezvoltate pe același SDK, chiar dacă acestea nu au drepturi. (Profit.ro)

2. Un tribunal federal din California a condamnat un profesor de la UCLA de origine chineză la 219 ani de închisoare pentru că a furat și trimis Chinei informații despre tehnologia americană de ghidare a rachetelor. (Engadget)

3. GBO și Aworks au creat noul muzeu al tehnologiei din Seul, un proiect futurist care se întinde pe două nivele din clădirea cu 33 de etaje unde își are sediul cel mai mare operator din Coreea de Sud, SK Telecom. (ArchDaily)

4. Rețele wireless ale hotelurilor sunt victime sigure pentru hackeri. Inclusiv sau mai ales lanțurile hoteliere mari, precum Hilton, InterContinental sau Marriott, sunt targetate de hackeri, care pot intra în posesia datelor personale, inclusiv a celor de pe carduri. (The Guardian)

5. Contul de GitHub al Canonical, compania care dezvoltă Ubuntu, a fost spart de un hacker care a reușit să creeze 11 repozitorii. (TheHackerNews)

6. Armata Statelor Unite și-a lansat primele audiobook-uri. Acestea includ includ informații de antrenament și doctrină pentru soldații americani. (The Verge)

7. Oamenii de știință au demonstrat că se pot stoca informații în moleculele artificiale de metabolism. Mai precis, datele pot fi introduse în substanțele din celule, precum aminoacizi sau zaharuri. (Engadget)

8. Autoritatea pentru competiție din Marea Britanie a decis că Deliveroo trebuie să rămână o entitate distinctă de Amazon. CMA este îngrijorată că altfel s-ar reduce opțiunile disponibile clienților. Amazon a investit anul acesta $575 de milioane în Deliveroo, devenind principalul investitor. (Engadget)

9. Oamenii de știință au dezvoltat un nou tip de ecran OLED, care folosește o rețetă chimică diferită pentru a crea o polarizare mai eficientă. Rezultatul ar putea fi un ecran cu o luminozitate mai bună și un consum mai mic de energie. (Phys)

10. Facebook are un program, numit intern Stormchaser, pe care-l folosește pentru a combate răspândirea informațiilor false despre companie și despre produsele acesteia. Stormchaser este folosit încă din 2016. (Bloomberg)

Fotografia pentru știrea 3:

Ți-ar mai putea plăcea
Piața procesoarelor x86 a înregistrat în Q4 2022 cel mai mare declin din ultimii 30 de ani – Cronica de Tehnologie
Binance anunță un fond de recuperare pentru ajutarea proiectelor crypto cu probleme de lichiditate – Cronica de Tehnologie