Departamentul de Justiție al Statelor Unite ar putea respinge achiziția Sprint de către T-Mobile – Cronica de Tehnologie
1. Marile companii de tehnologie americane întrerup legăturile cu Huawei, după legea adoptată de Statele Unite săptămâna trecută. Google a anunțat că nu va mai oferi acces la Play Store și propriile aplicații pentru dispozitivele noi produse de producătorul chinez, în vreme ce alte companii, precum Qualcomm și Intel sunt așteptate să anunțe măsuri similare. (Profit.ro)
2. Un inventator își exprimă îngrijorarea cu privirile la riscurile pe care le prezintă Neuralink, una din companiile lui Elon Musk. Acesta spune că există provocări imense în ceea ce privește limitarea abuzurilor și rezolvarea problemelor de securitate. Neuralink lucrează la o interfață creier – computer care, speră Musk, va oferi omului o cale mult mai rapidă de folosire a computerelor și o șansă în a concura pe viitor cu AI-ul. (TechStartups)
3. Departamentul de Justiție al Statelor Unite ar putea respinge achiziția Sprint de către T-Mobile. De vină ar fi concesiunile insuficiente făcute de T-Mobile, concesiuni care nu au rolul de a combate preocupările privind situația de antitrust care s-ar crea. (Bloomberg)
4. O analiză a strategiei Amazon pe zona de călătorii, în care se regăsesc câștigurile aduse companiei prin discont-urile oferite de serviciul Amazon Prime și veniturile din reclamă digitală, care deja sunt mai mari decât cele obținute de Twitter. (Skift)
5. Ochelarii de realitate augmentată dezvoltați de divizia X a Alphabet ajung la a doua versiune și se mută cu tot cu echipă în portofoliul Google. Glass Enterprise Edition 2 costă 999 de dolari și au la bază platforma XR1 de la Qualcomm, care a permis trecerea la Android. Nici această versiune nu va fi disponibilă utilizatorilor finali. (Profit.ro)
6. Secțiunea IGTV din Instagram are un design nou. În încercarea de a crea o experiență cât mai captivantă pentru filmările verticale, separat de feed-ul principal, Instagram copiază, din nou, elemente care au avut succes în Snapchat și TikTok. (TechCrunch)
7. Apple ar putea să-și vândă participația în divizia de memorii a Toshiba, pe care o are de anul trecut, când aceasta a fost achiziționată de un consorțiu din care făcea parte și Apple. Toshiba ar urma să-și răscumpere acțiunile vândute atunci către Apple, Dell, Kingston și Seagate. (9to5mac)
8. O aplicație chinezească ce are la activ peste 500 de milioane de download-uri, numită VidMate, expune datele personale ale utilizatorilor și îi abonează forțat pe aceștia la servicii plătite. În ultimele 6 luni, au fost blocate tranzacții suspicioase făcute de aplicație în valoare de peste $150 milioane. Aplicația VidMate a fost cumpărată anul trecut de gigantul chinez Alibaba. (BuzzFeed News)
9. Procesorul celui mai mare telescop din lume, SKA (Square Kilometre Array), a fost finalizat de o echipă internațională de oameni de știință după 5 ani. SKA va fi cel mai rapid telescop care a existat vreodată și va permite capturarea unor detalii ale universului și corpurilor cerești cum nu era posibil până acum. (Phys)
10. Un reportaj despre situația șoferilor Lyft și a programului prin care compania americană le închiriază acestora mașini, ale cărui concluzii sugerează că a fi șofer pentru o companie de ride hailing nu este nici un job bun, nici unul de viitor și nu reprezintă nici un stil ușor de viață. (LA Times)