Până la sfârșitul anului, se estimează că numărul data centerelor va ajunge la aproape 5.700 și s-ar putea apropia de 8.400 până în 2030 – Cronica de Tehnologie

1. Qualcomm a prezentat cipul Snapdragon 8 Elite pentru flagship-uri, despre care spune că va avea un procesor mai rapid cu 45%. Construit pe un proces de 3nm, acesta ar trebui să ofere și o eficiență energetică cu 45% mai bună, care ar putea duce la o autonomie mai mare. (Android Authority)

2. Microsoft a anunțat zece noi agenți AI pentru suita aplicațiilor de business Dynamics 365. Aceștia pot automatiza anumite sarcini de vânzări, finanțe și operațiuni de aprovizionare. (GeekWire)

3. Până la sfârșitul anului, se estimează că numărul data centerelor va ajunge la aproape 5.700 și s-ar putea apropia de 8.400 până în 2030. Această industrie valorează $416 de miliarde și, până în 2029, este așteptată să ajungă la $624 de miliarde. (FT)

4. Facilitățile pentru auz oferite de AirPods Pro 2 funcționează așa cum a promis Apple. Atât testul de auz, cât și folosirea căștilor ca aparat auditiv vor deveni disponibile odată cu lansarea iOS 18.1, care este așteptat săptămâna viitoare. (The Verge, review)

5. AMD a prezentat succint noua serie de procesoare pentru desktop X3D, bazate pe arhitectura Zen 5. Deși acestea vor fi disponibile din 7 noiembrie, compania nu a făcut publice și prețurile. (The Verge)

6. Irlanda a adoptat o lege care reglementează conținutul pe care-l pot găzdui platformele video, ce va intra în vigoare luna viitoare. Numită Online Safety Code, aceasta prevede că TikTok, YouTube și celelalte trebuie să blocheze conținutul dăunător, inclusiv hărțuirea cibernetică, promovarea autovătămării, sinuciderii sau a tulburărilor de alimentație. (TechCrunch)

7. IBM a anunțat a treia generație de modele lingvistice Granite pentru companii. Aceasta include soluții pentru uz general cu două și opt miliarde de parametrii, care vor putea fi folosite în domenii precum automatizarea IT, securitate cibernetică și dezvoltarea de aplicații. (VB)

8. Dow Jones și New York Post au dat în judecată startup-ul de AI Perplexity pentru încălcarea drepturilor de autor. Acesta este acuzat că-și bazează informațiile oferite utilizatorilor pe o mare cantitate de conținut copiat și folosit ilegal. (Variety)

9. Meta testează o nouă utilizare a recunoașterii faciale pe platformele sale. Aceasta ar putea fi folosită pentru a identifica înșelătoriile care folosesc imaginea celebrităților și pentru recuperarea conturilor compromise. (TechCrunch)

10. Vreme de mai mulți ani, Rusia a avut acces la infrastructura digitală a guvernului din Georgia și a unora din marile companii ale țării. Spionii și hackerii Moscovei au urmărit, printre altele, acțiunile Ministerului de Externe, Ministerului de Finanțe și ale principalilor furnizori de energie și telecomunicații. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Google a cumpărat compania de soluții cloud pentru enterprise Elastifile – Cronica de Tehnologie
Google a prezentat noua serie de smartphone-uri Pixel 8 – Cronica de Tehnologie