Apple a prezentat iPad Mini 7 – Cronica de Tehnologie

1. Apple a prezentat iPad Mini 7, care vine la trei ani după modelul anterior al seriei. Dincolo de designul neschimbat, noua tabletă face trecerea la cipul A17 Pro (care promite un spor de performanță de 30% la nivelul procesorului) și oferă suport pentru Apple Intelligence. (Profit.ro)

2. Google a lansat Android 15, care aduce îmbunătățiri de securitate și protejare a intimității, precum Private Space (pentru ascunderea anumitor aplicații) și Theft Detection Lock, care folosește AI-ul pentru a depista furturile și a bloca accesul. Noua versiune este imediat disponibilă pentru seria Pixel. (Profit.ro)

3. AMD și Intel au format împreună un grup consultativ menit să asigure o arhitectură unificată a setului de instrucțiuni pentru ecosistemul x86. Printre membri se regăsesc numeroase alte nume mari, precum Google, Broadcom, Dell, HP, Lenovo, Microsoft, Meta, Oracle și Red Hat. (Tom’s Hardware)

4. Statele Unite iau în considerare impunerea unor restricții privind exporturile cipurilor de AI dezvoltate de companiile americane în funcție de țară. Există îngrijorări în special privind țările din Orientul Mijlociu, care au banii și motivația necesară construirii tot mai multor centre de date. (Bloomberg)

5. Quest 3S ($300) oferă performanță, funcții bune de control, confort și o bibliotecă bogată de conținut. Căștile celor de la Meta, însă, au camere modeste pentru realitatea mixtă, iar lentilele crează artefacte. (Engadget, review)

6. Adobe a prezentat mai multe funcții de AI, printre care un set de instrumente care pot produce imagini și animații. Una dintre facilități, numită Project Clean Machine, poate elimina automat, atât din imagini, cât și din videoclipuri, elementele care distrag atenția. (The Verge)

7. Amazon a lansat în beta un instrument bazat pe inteligența artificială ce poate fi folosit pentru crearea reclamelor audio. Cu aceeași ocazie, compania grupează toate funcțiile de AI generativ într-o suită creativă. (AdWeek)

8. Industria cipurilor este așteptată să genereze $611 miliarde anul acesta, ceea ce ar reprezenta un nou record, în creștere cu 16% YoY. În ciuda deficitului de oameni, până în 2030, această piață ar putea ajunge la $1.000 de miliarde. (VB)

9. Qualcomm nu va face o ofertă pentru cumpărarea Intel înaintea alegerilor din Statele Unite. Compania va aștepta să vadă rezultatul alegerilor prezidențiale, înainte de a lua o decizie în acest sens. (Bloomberg)

10. Oura Ring 4 (de la $350) este mai subțire și vine în mai multe mărimi, oferind o autonomie mai mare, suport extins pentru monitorizarea activităților și o nouă aplicație. Din păcate, producătorul folosește, în continuare, un model de business bazat pe plata unui abonament pentru accesarea tuturor facilităților. (The Verge, review)

Ți-ar mai putea plăcea
Google le-a cerut propriilor angajați să corecteze manual răspunsurile greșite ale chatbot-ului Bart – Cronica de Tehnologie
Samsung, LG și SK suspendă proiectele prin care urmau să construiască fabrici pentru producerea de cipuri în Statele Unite – Cronica de Tehnologie