Cercetătorii chinezi susțin că au reușit, în premieră, să folosească un computer cuantic pentru a ataca unii dintre cei mai siguri algoritmi de criptare – Cronică de Tehnologie

1. Cercetătorii chinezi susțin că au reușit, în premieră, să folosească un computer cuantic pentru a derula cu succes un atac asupra unora dintre cei mai siguri algoritmi de criptare. Deși nu au reușit să spargă vreo parolă anume, aceștia spun că metoda reprezintă o mare amenințare la adresa unor sectoare esențiale, precum cel militar și cel bancar. (Quantum Insider)

2. Apple ar putea lansa anul viitor o cască RX care să coste în jur de $2,000. Planurile companiei ar mai presupune lansarea unei noi versiuni de Vision Pro în 2026, plus o pereche de o ochelari inteligenți și de AirPods cu camere în 2027. (Profit.ro)

3. Tesla a prezentat Cybercab, o gamă de robotaxiuri compusă din nu mai puțin de 20 de modele. Acestea nu vor folosi pedale sau volan și vor costa sub $30,000. (TechCrunch)

4. TikTok face disponibilizări masive, din cauza trecerii la un sistem de moderare bazat pe inteligența artificială. Aproape 500 dintre cei care vor fi puși pe liber sunt din Malaezia. (Reuters)

5. Apple a deschis în China cel mai extins laborator de cercetare aplicată din afara Statelor Unite. Noua facilitate a început să funcționeze joi în Shenzhen Park din Hetao, o zonă creată de guvern pentru a aprofunda parteneriatele tehnologice cu Hong Kong. (SCMP)

6. Soldații și ofițerii ucraineni spun că Starlink nu a luat măsuri suficient pentru a opri Rusia din a folosi în mod ilicit folosirea rețelei de comunicații. Astfel, Rusia a reușit să anuleze unul din principalele avantaje ale armatei ucrainene. (Washington Post)

7. iOS 18.1 va introduce opțiunea setării unei adrese principale de e-mail, care va fi vizibilă în cazul colaborării cu alte persoane. Asta va simplifica schimbarea adresei de e-mail asociate conturilor Apple. (MacRumors)

8. În al treilea trimestru al anului, firmele de investiții din Statele Unite au acordat $37.5 miliarde în urma a 2.794 de deal-uri. În ciuda unor investiții masive în companiile de AI, suma este cu 34% mai mică decât cea din trimestrul anterior. (Axios)

9. Steam a modificat informațiile afișate înaintea achizițiilor, pentru ca utilizatorilor să le fie clar că nu cumpără un joc, ci o licență. Compania pare să se pregătească pentru conformarea cu o lege care va fi adoptată anul viitor în California, ce va cere firmelor să clarifice acest aspect. (Engadget)

10. Apple a lansat primul scurtmetraj filmat în formatul Immersive Video pentru căștile Vision Pro. Scris și regizat de câștigătorul unui premiu Oscar Edward Berger, filmul este impresionant din punct de vedere tehnologic, dar considerat, subiectiv, o „experiență izolatoare”. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Apple va scana fotografiile utilizatorilor de iPhone, iPad, Mac și Apple Watch în vederea depistării abuzurilor asupra copiilor – Cronica de Tehnologie
Apple a lansat iOS 13.1.2, al treilea update pentru iOS 13 livrat în ultima săptămână – Cronica de Tehnologie