Studenții de la Harvard au demonstrat cum ochelarii smart Meta Ray Ban pot fi folosiți pentru a identifica oamenii pe stradă – Cronica de Tehnologie

1. ChatGPT oferă o nouă interfață, numită Canvas. Aceasta operează într-o fereastră separată de cea pentru chat și încearcă să pună la dispoziția utilizatorilor un spațiu de lucru pentru scris și programare. (TechCrunch)

2. iPhone SE 4 ar putea fi primul smartphone Apple care va folosi modemul 5G dezvoltat intern de companie. Altfel, dispozitivul care urmează a fi lansat în primăvară, se va baza pe cipul A18, va avea sistemul foto folosit de iPhone 15 și va oferi acces la Apple Intelligence. (9to5Mac)

3. Investițiile s-au diminuat la nivel global în al treilea trimestru, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. În Statele Unite, de exemplu, se estimează a fi avut loc 3.777 de investiții, la nivelul de dinainte de 2021. (VB)

4. OpenAI a obținut o linie de credit de $4 miliarde. Aceasta, alături de recentă rundă de investiții de $6.6 miliarde, îi conferă producătorului ChatGPT o lichiditate de peste $10 miliarde. (CNBC)

5. Google Lens permite acum căutarea pe baza filmărilor și a comenzilor vocale. La acest gen de căutări, Google va afișa atât rezultatele clasice ale căutărilor, cât și rezumatele realizate de AI. (The Verge)

6. Statele Unite au închis 107 site-uri folosite pe teritoriul țării de spionii și hackerii ruși. 41 de site-uri au fost închise de autorități pentru fraude și abuzuri, iar restul de Microsoft în baza unei acțiuni civile. (Bloomberg)

7. Un grup de studenți de la Harvard a demonstrat cum ochelarii smart Meta Ray Ban pot fi folosiți pentru a identifica oamenii pe stradă. Folosind PimEyes și alte instrumente, aceștia au arătat cum pot accesa instant informații despre trecători, precum nume, adresă, număr de telefon și altele. (404media)

8. Google a lansat Gemini 1.5 Flash-8B, o versiune mai mică și mai rapidă a modelului lingvistic Gemini 1.5 Flash. Acesta oferă o limită dublă de cereri pe minut și este cu 50% mai ieftin. (Google)

9. Oura a lansat Ring 4 ($350). Disponibil din 15 octombrie, împreună cu o nouă aplicație, acesta promite o acuratețe mai bună a datelor și un design mai subțire, făcut posibil prin integrarea senzorilor la interiorul inelului. (The Verge)

10. Apple a lansat iPadOS 18.0.1, care rezolvă problema ce ducea la blocarea tabletelor iPad Pro cu cip M4 în timpul instalării. Strict în cazul acestor modele, compania a retras update-ul la iPadOS 18 imediat după lansare, pentru a evita ca problema să afecteze mai mulți utilizatori. (MacRumors)

Ți-ar mai putea plăcea
Facebook anunță Horizon, o „lume” virtuală ce va fi lansată în beta anul viitor – Cronica de Tehnologie
Meta a fost amendată cu €91 de milioane în Europa pentru că a stocat parolele utilizatorilor în text simplu – Cronica de Tehnologie