Meta a fost amendată cu €91 de milioane în Europa pentru că a stocat parolele utilizatorilor în text simplu – Cronica de Tehnologie

1. SoftBank a decis să investească $500 de milioane în OpenAI. Investiția face parte din cea mai recentă rundă de finanțare derulată de producătorul ChatGPT, care ajunge la o evaluare de $150 de miliarde. (The Information)

2. Producătorii de cipuri vor investi $400 de miliarde în echipamentele necesare în perioada 2025 – 2027. Țările care vor face cele mai mari investiții vor fi China (peste $100 de miliarde), Coreea de Sud ($81 de miliarde) și Taiwan ($63 de miliarde). (Reuters)

3. Meta a fost amendată cu €91 de milioane în Europa pentru că a stocat parolele utilizatorilor în text simplu. Amenda vine ca urmare a investigării unei breșe de securitate ce a fost descoperită în 2019. (Engadget)

4. Conducerea Apple a căzut de acord să regândească strategia privind căștile de realitate mixtă, însă, deocamdată, nu s-a luat o decizie. Pe masă sunt mai multe opțiuni, inclusiv mutarea procesării pe iPhone, ceea ce ar facilita dezvoltarea unei căști mai ușoare și mai ieftine. (Bloomberg)

5. Epic Games a dat în judecată Samsung și Google, pe care-i acuză că au conspirat în vederea blocării magazinelor terțe de conținut. În discuție este Auto Blocker, o facilitate a smartphone-urilor Samsung, care previne instalarea aplicațiilor din „surse nesigure”, dar nu face o evaluare a acestora din punctul de vedere al securității. (Profit.ro)

6. Starlink are peste 4 milioane de clienți, după ce a atras un milion de abonați doar în ultimele patru luni. Serviciul ar trebui să genereze anul acesta venituri de $6.6 miliarde, după ce în urmă cu doi ani aducea $1.4 miliarde. (TechCrunch)

7. ByteDance va dezvolta un nou model lingvistic, pe care-l va antrena folosind cipurile Ascend 910B create de Huawei. Proprietarul TikTok și-a diversificat sursele de cipuri pentru AI de când Statele Unite au început să impună restricții privind disponibilitatea acestora. (Reuters)

8. Cruise trebuie să plătească o amendă de $1.5 milioane pentru că nu a raportat corect anul trecut un accident care a implicat un pieton. În plus, compania trebuie să prezinte un plan de acțiuni corective privind viitoarele raportări ale incidentelor grave și va suporta o supraveghere sporită timp de cel puțin doi ani. (Reuters)

9. California a adoptat o lege ce obligă companiile care oferă modele lingvistice să publice un rezumat al datelor folosite pentru antrenarea acestora. Printre altele, rezumatul trebuie să menționeze datele protejate de drepturile de autor și cele cumpărate sau licențiate în vederea antrenării AI-ului. (NLR)

10. În primul comentariu după eliberare, fondatorul Binance Changpeng Zhao a promis creșterea investițiilor în blockchain, AI și biotehnologie. Zhao spune că va urmări impactul investițiilor, nu neapărat veniturile generate și că se va concentra pe non-profitul său, Giggle Academy. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Apple va lansa primul pachet care include mai multe servicii în luna octombrie – Cronica de Tehnologie
OpenAI a creat o soluție care poate reproduce orice voce după un sample audio de numai 15 secunde – Cronica de Tehnologie