Filmul românesc „Anul Nou care n-a fost” are astăzi premiera la cinema – Cronica de Divertisment

1. Filmul românesc „Anul Nou care n-a fost” în regia lui Bogdan Mureșan are astăzi premiera la cinema. Acțiunea se petrece într-o singură zi, înaintea Revoluției din 1989, în care personajele caută normalitate, siguranță, iubire, libertate și sens într-o lume absurdă alimentată de frică.

2. Filmul românesc „The Jester from Transylvania” („Bufonul din Transilvania”) are de asemenea premiera la cinema. Michael întâlnește un englez în mijlocul unei păduri din Transilvania, iar fantoma unui fost bufon îl forțează să devină criminal în serie.

3. Fanii filmelor de acțiune pot urmări pe marile ecrane producția „Weekend in Taipei” („Weekend în Taipei”), în care o fostă agentă DEA și un fost agent sub acoperire își retrăiesc idila în timpul unui weekend fatidic în Taipei, fără să fie conștienți de consecințele periculoase ale trecutului lor.

Promo: „Kinds of Kindness”/„Forme de Bunătate”, noua producție a regizorului multi-premiat Yorgos Lanthimos, ruleaza în cinematografele românești din 13 septembrie. Stilul absurd și suprarealist al lui Yorgos Lanthimos definește și această antologie de trei povești bizare, dar captivante, care explorează teme precum puterea, controlul, liberul arbitru și complexitatea deciziilor umane. Regizorul abordează aceste subiecte dintr-o perspectivă unică prin care provoacă toate convențiile narative obișnuite, aducând în prim-plan și hiperbolizând tensiunile și paradoxurile inerente interacțiunilor dintre oameni.

4. Comedia românească „Zăpadă, Ceai și Dragoste 2: Cu puțin noroc” este de asemenea la cinema, în care trei pușcăriași descoperă o modalitate de a călători în timp și ajung în Dacia anului 85. Aceștia trebuie să facă față provocărilor din epoca respectivă și să găsească o cale să se întoarcă în prezent.

5. Cu ocazia aniversării a 10 ani de la lansarea din 2014, filmul SF „Interstellar” („Interstellar: Călătorind prin Univers”) poate fi urmărit până în 3 octombrie în sălile IMAX din cinematografele Cinema City din România. Producția regizată de Christopher Nolan prezintă un grup de exploratori care depășește limitele spațiului și cucerește călătoriile interstelare.

6. Filmul de acțiune și comedie „Wolfs” cu Brad Pitt și George Clooney în rolurile principale are astăzi premiera pe platforma de streaming Apple TV+. Cei doi actori interpretează rolurile a doi oameni care „rezolvă” problemele altor persoane și sunt recrutați simultan pentru a rezolva același caz. Aceștia trebuie să lase deoparte orice divergențe pentru a rezolva cazul.

7. Un nou sezon al serialului documentar „Chef’s Table” are premiera pe platforma de streaming Netflix miercuri, 2 octombrie. Noul sezon se numește „Chef’s Table: Noodles” și explorează lumea tăițeilor din perspectiva a patru chefi cu tehnici tradiționale și inovatoare.

Promo: „My Penguin Friend” („DinDim, prietenul meu pinguin”), pelicula inspirată din povestea reală care a emoționat o lume întreagă, ruleaza pe marile ecrane din România din 6 septembrie, atât în varianta subtitrată, cât și în cea dublată 2D. Lungmetrajul este destinat tuturor vârstelor și explorează teme precum familia, gestionarea pierderii, dar mai ales puterea prieteniei și a compasiunii, care pot, la propriu, traversa distanțe oceanice.

8. Thrillerul „House of Spoils” are premiera pe platforma de streaming Amazon Prime Video joi, 3 octombrie. O bucătăreasă își deschide propriul restaurant sub conceptul de farm to table, însă trebuie să lupte cu spiritul fostului proprietar al locuinței care încearcă să-i saboteze munca.

9. Filmul „Freud’s Last Session” („Ultima ședință a lui Freud”) are premiera pe platforma Max duminică, 29 septembrie. Acțiunea se petrece la Londra în 3 septembrie 1939, în pragul celui de-al doilea Război Mondial, când neurologul austriac Sigmund Freud primește vizita scriitorului C.S. Lewis și dezbat existența lui Dumnezeu.

10. Platforma Max va produce în luna octombrie game show-ul „Fast Friends” cu ocazia împlinirii a 30 de ani de a lansarea serialului „Friends”. Noul game show va avea patru părți și va transporta fanii în decorurile celebrului serial: apartamentul lui Rachel și Monica, garsoniera lui Joey și Chandler și Central Perk. (Pagina de Seriale)

Ți-ar mai putea plăcea
Creatorul serialului “Casa de Papel” revine un nou serial: “White Lines” – Cronica de Divertisment
Cele trei filme Thor sunt disponibile începând de astăzi pe HBO Go – Cronică de Divertisment