Oracle va dezvolta un centru de date a cărui energie va fi livrată de trei reactoare nucleare modulare – Cronica de Tehnologie

1. Oracle va dezvolta un centru de date a cărui energie va fi livrată de trei reactoare nucleare modulare. Abordarea reflectă necesarul foarte mare de energie pentru inteligența artificială. (CNBC)

2. Amazon va investi £8 miliarde pentru a-și extinde infrastructura cloud din Marea Britanie. Investiția este așteptată să creeze până la 14.000 de locuri de muncă și să aducă contribuții la buget de £14 miliarde până în 2028. (Bloomberg)

3. OpenAI ar urma să lanseze noul model lingvistic Strawberry în următoarele două săptămâni. Acesta va putea fi folosit în cadrul ChatGPT, dar nu este multimodal. (The Information)

4. Huawei a prezentat smartphone-ul Mate XT, despre care spune că este primul din lume care se pliază de trei ori. Acesta va fi disponibil din 20 septembrie și va costa echivalentul a peste $2,800. (Profit.ro)

5. Waymo spune că mașinile sale autonome din San Francisco și Phoenix au avut mai puțin de o treime accidente cu răniri decât cele conduse de oameni. Compania susține și că oamenii provoacă de șase ori mai multe accidente care duc la deschiderea airbag-urilor decât mașinile sale. (Understanding AI)

6. O coaliție formată din 42 de procurori generali cere Congresului american să adopte reglementări care să impună etichete de avertizare pe platformele de socializare. Etichetele ar trebui avertizeze cu privire la riscurile pe care rețelele sociale le prezintă pentru copii. (The Verge)

7. Apple a pierdut apelul împotriva unei decizii a Comisiei Europene din 2016, care stipula că trebuie să returneze Irlandei taxe în valoare de €13 miliarde. Gigantul american a fost acuzat că a avut beneficii ilegale vreme de două decade. (Profit.ro)

8. Curtea de Justiție a Uniunii Europene a susținut o decizie din 2017, în care Google a fost acuzat că și-a folosit poziția dominantă din piața de căutare online pentru a-și promova propriile produse. Gigantul american trebuie să plătească o amendă de €2.4 miliarde. (Profit.ro)

9. Google lansează un nou abonament pentru stocarea cloud în India. Numit One Lite, acesta oferă acces la 30GB pentru doar $0.7 pe lună. (9to5Google)

10. Doi foști oficiali Samsung au fost arestați în China, unde sunt bănuiți că au furat tehnologii în valoare de peste $3.2 miliarde. Cu ajutorul autorităților locale, aceștia voiau să construiască o fabrică de semiconductori folosind tehnologii furate de la Samsung. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
WhatsApp a început să implementeze noua limită de participanți la grupurile de discuții – Cronica de Tehnologie
„Hackerii” armatei americane au întreprins operațiuni cibernetice în sprijinul Ucrainei – Cronica de Tehnologie