iOS 18 (împreună cu noile versiuni de iPadOS și macOS) va fi disponibil din 16 septembrie – Cronica de Tehnologie

1. Australia va interzice copiilor sub 16 ani să mai acceseze platformele sociale precum Facebook, Instagram sau TikTok. O legislație în acest sens va fi introdusă la nivel federal anul acesta, pentru a face copiii să lase telefoanele și să se ducă pe terenurile de fotbal, cum spune premierul Anthony Albanese. (SCMP)

2. Apple a prezentat noua serie iPhone 16, compusă și anul acesta din patru modele: iPhone 16 (de la $800), iPhone 16 Plus (de la $900), iPhone 16 Pro (de la $1,000) și iPhone 16 Pro Max (de la $1,200). Primele două au la bază noul cip A18, în vreme ce versiunile Pro folosesc A18 Pro. Toate cele patru modele vor avea atât butonul personalizabil lansat anul trecut pe versiunile Pro, cât și un nou buton capacitiv pentru camera foto, cu suport pentru swipe-uri care pot fi folosite pentru configurarea capturii. (Profit.ro)

3. Noile modele Pro de iPhone 16 au ecrane mai mari (6,3 inch, respectiv 6,9 inch), dar nu se simt așa mari în mână datorită micșorării ramelor negre din jurul lor. Butonul capacitiv pentru camera foto acționează diferit în funcție de nivelul apăsării și gesturile realizate cu degetul. (The Verge)

4. Apple a dezvoltat o nouă funcție de AI, pe care o numește Visual Intelligence, ce poate fi accesată prin intermediul noului buton capacitiv. Îndreptând camera foto către obiecte sau clădiri, aceasta poate afișa diverse informații, inclusiv programul și meniul în cazul restaurantelor. (Engadget)

5. iOS 18 (împreună cu noile versiuni de iPadOS și macOS) va fi disponibil din 16 septembrie. Acesta va aduce o serie de noutăți în ceea ce privește personalizarea interfeței, precum aranjarea liberă a aplicațiilor și mai mult control asupra funcțiilor din Control Center, dar și o nouă aplicație pentru gestionarea parolelor. (News.ro)

6. Apple Watch 10 (de la $400) vine cu un design ușor schimbat și cu noul cip S10, dotat cu un motor neuronal pe patru nuclee. Acesta va avea o funcție de monitorizare a apneei în somn, care va fi disponibilă în peste 150 de țări. Este cel mai subțire smartwatch Apple de până acum, conform companiei, și este, de asemenea, cu 20% mai ușor decât modelul anterior. (News.ro)

7. Suita de funcții AI Apple Intelligence nu va fi disponibilă când va fi lansat iOS 18, ci din octombrie, odată cu iOS 18.1. La început, aceasta se va adresa doar vorbitorilor de limbă engleză din Statele Unite, dar disponibilitatea va fi extinsă treptat atât geografic, cât și ca număr de limbi suportate. (Profit.ro)

8. Apple Intelligence, cel puțin în versiune beta, are destule probleme. Printre altele, nu lipsesc halucinațiile AI-ului și sunt marcate ca prioritare spam-urile din Apple Mail. (Washington Post)

9. Google a încercat să controleze toate aspectele ce țin de publicitatea online, susțin procurorii Departamentului de Justiție. Gigantul american este acuzat că a folosit în acest sens tactici clasice, precum blocarea concurenței prin achiziții. (Reuters)

10. Apple a prezentat căștile AirPods 4, care vor fi disponibile în două variante – cu sistem activ de estomparea a zgomotelor ($179) și fără ($129). Printre noutăți se numără Conversation Awareness, o facilitate care reduce automat volumul când utilizatorul vorbește cu cineva. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Meta a prezentat noul model lingvistic Llama 3 – Cronica de Tehnologie
India a cumpărat informații despre vulnerabilități nerezolvate din Windows pentru a spiona China și Pakistan – Cronica de Tehnologie