YouTube va implementa funcții de AI pentru a proteja conținutul original – Cronica de Tehnologie
1. Uniunea Europeană, Statele Unite și Marea Britanie au semnat tratatul Council of Europe pentru inteligență artificială. Acesta este descris drept „primul tratat internațional obligatoriu din punct de vedere juridic, menit să asigure că utilizarea sistemelor de AI este pe deplin în concordanță cu drepturile omului, democrația și statul de drept”. (TechCrunch)
2. Intel renunță să mai folosească propriul proces de dezvoltare, numit 20A, pentru procesoarele Arrow Lake. În schimb, compania va apela la soluțiile unui terț, cel mai probabil TSMC. (Toms Hardware)
3. Au fost publicate specificațiile pentru Bluetooth 6.0. Cele mai importante noutăți sunt localizarea cu o precizie de câțiva centimetri a dispozitivelor și o securitate mai bună pentru cheile digitale, folosite, de exemplu, pentru deschiderea ușilor la mașini sau camerelor de hotel. (WCCFTech)
4. YouTube va implementa funcții de AI pentru a proteja conținutul original, inclusiv împotriva reproducerii feței sau vocii creatorilor, funcții ce vor fi integrate în Content ID. Platforma spune că va oferi, pe viitor, și opțiuni privind folosirea conținutului pentru antrenarea modelelor lingvistice. (TechCrunch)
5. Google a lansat un chatbot pentru serviciul Photos, numit Ask Photos. Disponibil, deocamdată, doar unui număr limitat de utilizatori americani, acesta facilitează găsirea fotografiilor pe baza unor criterii mult mai detaliate decât este capabilă funcția obișnuită de căutare. (Profit.ro)
6. OpenAI anunță că serviciile sale pe bază de abonament disponibile instituțiilor au peste un milion de utilizatori. Calculul are în vedere atât cele două servicii de business ChatGPT Team și ChatGPT Enterprise, cât și cel pentru educație, ChatGPT Edu. (Profit.ro)
7. Telegram își schimbă politica după arestarea lui Pavel Durov, care recunoaște problemele de moderare generate de creșterea numărului de utilizatori. Platforma va începe să modereze conținutul și va include o funcție prin care utilizatorii pot raporta conținutul considerat ilegal. (Profit.ro)
8. Intel ia în considerare vânzarea cotei de 88% pe care o deține în Mobileye. Compania din Ierusalim dezvoltă tehnologii pentru condus autonom, dar și-a văzut valoarea acțiunilor scăzând anul acesta, până acum, cu 71%. (Bloomberg)
9. Huawei întâmpină, din cauza restricțiilor americane, dificultăți în ceea ce privește dezvoltarea cipurilor pentru viitorul smartphone Mate 70. Acesta ar putea să nu mai fie lansat în septembrie, așa cum plănuia compania chineză inițial. (The Information)
10. 39 dintre statele americane au adoptat deja legi împotriva deepfake-urilor pornografice. În schimb, în ciuda suportului bilateral, o legislație similară la nivel federal ar putea fi adoptată abia în câțiva ani. (Wired)