Hackerii chinezi au spart rețelele mai multor furnizori de internet americani în ultimele luni – Cronica de Tehnologie

1. Hackerii chinezi au spart rețelele mai multor furnizori de internet americani în ultimele luni. Doi furnizori importanți și mai mulți furnizori mici au căzut victime în urma folosirii unei vulnerabilități din software-ul Versa Networks. (Washington Post)

2. Android 15 ajunge cu întârziere pe smartphone-urile Pixel, pentru a da inginerilor timp să rezolve problemele de stabilitate ale sistemului. În loc de septembrie, cea mai nouă versiune de Android va putea fi instalată pe smartphone-urile vândute de Google în octombrie. (Profit.ro)

3. Limitările Chinei la exportul unora dintre materialele necesare producerii cipurilor, precum germaniu și galiu, au dublat aproape prețurile acestora în Europa. China a luat această măsură ca răspuns la restricțiile americane privind accesul la cipuri. (FT)

4. Orașul Dublin a respins planurile Google de a construi un centru de date pentru că nu îndeplinește cerințele de sustenabilitate. Google ar fi vrut să ridice lângă Dublin un centru de stocare a datelor care să se întindă pe o suprafață de 72.400 de metri pătrați. (Bloomberg)

5. Moneda digitală a Băncii Centrale din India are peste cinci milioane de utilizatori. Până acum, 16 bănci au fost de acord să participe la programul pilot, care a încheiat anul trecut cu un record de peste un milion de tranzacții într-una din zile. (CoinDesk)

6. OpenAI a obținut o realizare misterioasă, pe care a arătat-o până acum doar oficialilor americani din zona de securitate. Strawberry, cum o numește Sam Altman, ar putea fi folosită pentru a genera date necesare antrenării unui nou model lingvistic de top al companiei. (The Information)

7. Meta va închide Spark AR, platforma pentru soluții terțe de realitate augmentată, pe 14 ianuarie 2025. Decizia companiei a înfuriat dezvoltatorii care o foloseau, unii plângându-se că vor fi forțați să-și înceteze activitatea. (TechCrunch)

8. Samsung va oferi șapte ani de update-uri pentru sistemul de operare Tizen al televizoarelor inteligente ale companiei. Printre modelele care vor beneficia de această decizie se numără unele dintre televizoarele deja lansate anul acesta și chiar anul trecut. (BusinessKorea)

9. Google Meet oferă o funcție de inteligență artificială care realizează în mod automat însemnări pe marginea conferințelor video. Facilitatea, valabilă doar pentru limba engleză, este disponibilă abonaților Workspace. (The Verge)

10. Steam a doborât recordul de utilizatori simultani pe 25 august, când au fost conectați 37.242.724 de oameni. Acesta a venit la puțin timp după lansarea hitului chinezesc Black Myth: Wukong. (PC Gamer)

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica de Tehnologie – Huawei și-a construit propriul sistem de operare pentru smartphone-uri
Rapyd cumpără PayU cu $610 milioane de la Prosus, acționarul majoritar al eMag și OLX – Cronica de Tehnologie