Apple ar putea dezvolta roboți – Cronica de Tehnologie

1. Șeful Telegram Pavel Durov a fost arestat în Franța, ca urmare a unei anchete privind conținutul ilegal proliferat prin intermediul platformei. Compania spune că respectă legislația europeană, iar Durov nu are nimic de ascuns. (Profit.ro)

2. Robotica poate deveni cea mai nouă categorie de produse Apple, după eșecul companiei din zona tehnologiilor pentru condus autonom. Primul astfel de produs ar putea fi un dispozitiv fixat pe masă printr-un braț robotic, folosit pentru controlarea celorlalte device-uri din casă conectate la router. (Bloomberg)

3. Midjourney permite acum accesul tuturor utilizatorilor la generatorul de imagini bazat pe AI al companiei – cu limită la 25 de imagini gratuite. Anterior, doar cei care produceau peste 10.000 de imagini pe Discord puteau să-l folosească. (ZDNet)

4. Schwarz Group (proprietarul Lidl) vinde servicii de cloud computing și securitate cibernetică pentru companii, iar printre clienți se numără deja nume mari precum SAP, portul din Hamburg și clubul de fotbal Bayern München. Divizia, care angajează 7.500 de oameni, a avut anul trecut vânzări de €1.9 miliarde. (FT)

5. Meta a renunțat să mai dezvolte o cască de realitate mixtă high-end, care trebuia să concureze cu Apple Vision Pro. Compania urmărea să obțină un preț de vânzare de sub $1,000, ceea ce s-a dovedit imposibil. (Profit.ro)

6. Apple ar putea prezenta seria iPhone 16 pe 10 septembrie, conform unor surse anonime. Tot atunci, compania americană ar putea anunța Watch Series 10 și două noi versiuni de AirPods. (Profit.ro)

7. Black Myth: Wukong a devenit unul dintre jocurile cu cele mai bune debuturi din istorie, după ce a vândut 10 milioane de copii în primele 83 de ore. Dezvoltat în China, acesta se bazează pe mitologia din jurul Regelui Maimuță. (Bloomberg)

8. Apple a pierdut teren important pe zona de podcast-uri, după ce a fost compania care a popularizat conceptul începând cu 2005. Acum, conform unui studiu, YouTube (31%) și Spotify (21%) domină această piață, în vreme ce Apple Podcasts are doar 12%. (Bloomberg)

9. Firmele chineze de stat contractează serviciile cloud ale companiilor americane, precum Amazon, pentru a dobândi acces la tehnologii de inteligență artificială. Este o găselniță a acestora, pentru a folosi modele lingvistice și cipuri de AI la care au interdicție. (Reuters)

10. Generarea imaginilor cu ajutorul AI-ului este o chestiune la îndemâna oricui pe noile smartphone-uri Pixel 9. Fără cele mai elementare măsuri de identificare a acestora din partea Google, fotografiile „artificiale” și cele obișnuite ar putea ajunge a fi foarte greu de deosebit. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Amazon vrea să facă 100.000 de angajări pentru operațiunile de depozitare și livrare – Cronica de Tehnologie
Experții în securitate cibernetică au descoperit un nou tip de malware pentru Linux, mai sofisticat și mai greu de depistat – Cronica de Tehnologie