TikTok lansează grupurile de discuții – Cronica de Tehnologie

1. Cel puțin opt state americane au adoptat anul acesta, până acum, regulamente prin care este limitată folosirea telefoanelor în timpul programului. Principala îngrijorare a administratorilor vine din faptul că telefoanele au fost folosite pentru a intimida, exploata sexual și a distribui videoclipuri cu atacuri fizice. (NY Times)

2. TikTok lansează grupurile de discuții, intrând în concurență directă cu aplicații de comunicare precum WhatsApp sau Messenger. La aceste grupuri, care acomodează până la 32 de participanți, nu pot participa adolescenții sub 15 ani. (Profit.ro)

3. FBI investighează o serie de atacuri cibernetice asupra echipelor de campanie ale candidaților la alegerile prezidențiale. Până acum, se crede că la originea acestora stau hackerii iranieni. (Washington Post)

4. Meta și Universal Music Group au semnat un contract pe mai mulți ani, prin care melodiile artiștilor reprezentați de UMG pot fi folosite pe platformele sociale deținute de Meta. Înțelegerea include și clauze legate de folosirea conținutului neautorizat generat de AI, care ar putea afecta veniturile artiștilor. (Variety)

5. Balderton Capital a strâns $1.3 miliarde pentru finanțarea startup-urilor europene. Banii sunt împărțiți în două fonduri – $615 milioane pentru companiile în stadii incipiente și $685 milioane pentru startup-urile mature. (FT)

6. De săptămâna aceasta, Waymo își va testa mașinile autonome pe autostrăzile din zona San Francisco Bay. Acestea nu vor avea șofer de siguranță și vor transporta proprii angajați ai companiei. (TechCrunch)

7. Galaxy Book4 Edge ($1,750), primul Copilot+ PC vândut de Samsung, arată bine, are autonomie mare și un ecran bun.  Performanța, însă, este sub cea a altor laptopuri cu Snapdragon, iar aplicațiile se lovesc de unele probleme de compatibilitate din cauza procesorului Arm. (The Verge, review)

8. Google va prezenta marți seria de smartphone-uri Pixel 9. Aceasta urmează a fi compusă din modelele Pixel 9, Pixel 9 Pro, Pixel 9 Pro XL și Pixel 9 Fold (al doilea pliabil al companiei). Toate patru sunt așteptate să aibă la bază chipset-ul Tensor G4, construit pe un proces de 4nm. (Profit.ro)

9. Elon Musk a transmis un interviu cu Donald Trump pe X. Ca alte transmisiuni ale platformei deținute de Musk și aceasta a fost precedată de probleme tehnice, care au dus la o întârziere de 42 de minute. (The Verge)

10. Marea Britanie a alocat £3.4 miliarde pentru construirea unei „superautostrăzi” de energie electrică sub Marea Nordului. Până la două milioane de case ar urma a fi alimentate cu energie, după ce vor fi montate cabluri pe o lungime de 500 de kilometri între Scoția și nordul Angliei. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Peste 1.000 de fintech-uri B2B operează în prezent în Singapore, cu 70% mai multe decât anul trecut – Cronica de Tehnologie
FBI, DEA și Departamentul de Justiție al Statelor Unite au fost dați în judecată pentru că folosesc tehnologii de recunoaștere facială la nivel național – Cronica de Tehnologie