Google a prezentat TV Streamer ($100), un nou dispozitiv de streaming care va inlocui Chromecast – Cronica de Tehnologie

1. Google a prezentat TV Streamer ($100), un nou dispozitiv de streaming care va inlocui Chromecast. Printre schimbări se numără trecerea la un format care permite dispozitivului să fie plasat pe masă, lângă televizor, plus un set superior de componente interne, printre care un procesor mai rapid, 4GB memorie RAM și 32GB stocare. (Profit.ro)

2. China se pregătește să lanseze primii sateliți din ceea ce urmează a deveni o constelație care va rivaliza cu cea operată de Starlink. Rețeaua va consta din peste 15.000 de sateliți și va fi operată de o companie de stat. (Reuters)

3. Samsung a început producerea în masă a celei mai subțiri memorii LPDDR5X. Aceasta este cu 9% mai subțire decât versiunea anterioară și are o rezistență la temperaturi mari cu 21,2% mai bună. (Tom’s Hardware)

4. Compania aeriană Delta a refuzat ofertele de ajutor și folosește o infrastructură IT învechită, spune Microsoft. Asta după ce Delta a anunțat că, din cauza problemei CrowdStrike, a trebuit să restarteze manual în jur de 40.000 de servere. (CNBC)

5. Google a lansat patch-uri pentru nu mai puțin de 46 de breșe de securitate ale sistemului de operare Android. Printre acestea se numără o vulnerabilitate de mare severitate, ce permitea executarea de cod la distanță, exploatată deja de hackeri. (Bleeping Computer)

6. ByteDance a lansat aplicația text-to-video Jimeng AI pentru iOS. Aceasta este disponibilă (doar în China) pe baza unui abonament lunar care costă aproape $10 și permite utilizatorilor să creeze aproximativ 2.050 de imagini sau 168 de videoclipuri în fiecare lună. (Reuters)

7. SK Hynix primește granturi și împrumuturi în valoare de $950 de milioane din partea Statelor Unite. Banii trebuie folosiți pentru a construi o unitate avansată de cercetare și ambalare a cipurilor în Indiana. (Bloomberg)

8. Companiile chineze de tehnologie, inclusiv Huawei și Baidu, au început să-și facă stocuri de cipuri Samsung cu lățime de bandă mare. Asta în contextul în care Statele Unite se pregătesc să impună noi restricții asupra livrărilor de cipuri către China. (Reuters)

9. Spre finele anului, ecosistemul Google Home va oferi funcții de inteligență artificială. Printre altele, cu ajutorul modelului lingvistic Gemini, vor fi generate automat descrieri ale filmărilor realizate de camerele Nest, iar rutinele de smart home vor putea fi create folosind comenzi date în limbaj natural. (The Verge)

10. Statul Illinois a adoptat o lege care include revizuiri favorabile companiilor care colectează informații biometrice. Legea reduce semnificativ sancțiunile, trăgând companiile la răspundere pentru o singură încălcare de persoană, în loc de fiecare abatere în parte. (Reuters)

Ți-ar mai putea plăcea
Microsoft lansează pentru toți utilizatorii opțiunea de logare fără parolă – Cronica de Tehnologie
Apple renunță să mai dezvolte tehnologii pentru mașini autonome – Cronica de Tehnologie