Inteligența artificială dezvoltată de Meta afirmă că atentatul la viața lui Donald Trump nu ar fi existat – Cronica de Tehnologie

1. Meta a acceptat să plătească $1.4 miliarde pentru a soluționa un proces intentat de statul Texas. Compania era acuzată că a folosit datele biometrice ale utilizatorilor Facebook fără acord. (Profit.ro)

2. Senatul Statelor Unite a votat Kids Online Safety Act și Children and Teens’ Online Privacy Protection Act, două legi importante pentru protecția online a copiilor. Pentru a intra în vigoare, cele două legi mai trebuie să fie votate și în Casa Reprezentanților. (The Verge)

3. Acțiunile Microsoft au scăzut cu până la 7% după ce creșterea veniturilor generate de Azure a încetinit. Azure a crescut în ultimul trimestru cu 29% YoY, sub cele 31 de procente din trimestrul anterior. (Profit.ro)

4. Samsung a redus decalajul față de rivalul SK Hynix în ceea ce privește dezvoltarea cipurilor cu lățime mare de bandă. Compania coreeană a primit aprobarea Nvidia pentru cipurile HBM3 și se așteaptă ca, până cel târziu în noiembrie, să aibă aprobare și pentru noua generație, HBM3E. (Bloomberg)

5. Qualcomm a anunțat chipset-ul Snapdragon 4s Gen 2, care va aduce conectivitatea 5G pe cele mai ieftine smartphone-uri. Construit pe un proces de 4nm, noul chipset are două nuclee performante, care rulează până la 2Ghz, plus șase nuclee eficiente. (TechCrunch)

6. Autoritatea pentru piețe din Marea Britanie extinde investigația care vizează investiția de $2 miliarde făcută de Google în Anthropic. Aceasta strânge acum informații de la jucătorii din piață, pentru a determina dacă acordul dintre cele două companii afectează concurența. (Bloomberg)

7. Spania a amendat Booking.com cu €413.2 milioane pentru abuz de poziție dominantă în ultimii ani. Compania, care a anunțat deja că va face apel, a avut în ultimii ani o cotă de piață cuprinsă între 70% și 90% în această țară. (Profit.ro)

8. Intel este pe punctul de a anunța tăierea mai multor mii de locuri de muncă pentru a reduce costurile. Compania vrea să se concentreze pe cercetare și dezvoltare, pentru a-și îmbunătăți atât tehnologia, cât poziția în piață. (Bloomberg)

9. Instrumentele de protecție a drepturilor de autor create de Meta sunt folosite pentru a ataca influencerii din Orientul Mijlociu. Aceștia sunt șantajați cu ștergerea conținutului, în cazul în care nu plătesc. (Bloomberg)

10. Inteligența artificială dezvoltată de Meta afirmă că atentatul la viața lui Donald Trump nu ar fi existat. Meta spune că de vină pentru dezinformare sunt binecunoscutele halucinații de care suferă sistemele de AI actuale. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Oamenii de știință au creat un neuron artificial care comunică folosind dopamina – Cronica de Tehnologie
Apple lucrează la un iPhone pliabil – Cronica de Tehnologie