Microsoft le-a cerut angajaților din China să renunțe la telefoanele cu Android și să folosească iPhone – Cronica de Tehnologie

1. Microsoft le-a cerut angajaților din China să renunțe la telefoanele cu Android și să folosească iPhone începând din septembrie. Decizia face parte din programul de securizare a companiei Secure Future Initiative și are la bază faptul că Google Play nu este disponibil în această țară, pentru a livra update-uri de securitate. (News.ro)

2. După scăderea de anul trecut, investițiile în startup-urile americane au crescut, în prima jumătate a acestui an, la cel mai înalt nivel. Pe de altă parte, în aceeași perioadă, au primit finanțări mai puține companii decât de obicei. (TechCrunch)

3. Samsung va organiza mâine un nou eveniment Galaxy Unpacked. Compania coreeană este așteptată să-și prezinte aici noile smartphone-uri pliabile Galaxy Z Fold 6 și Z Flip 6, noi ceasuri, căști, dar și inelul inteligent Galaxy Ring. (The Verge)

4. Mașinile autonome chinezești au parcurs 1,8 milioane de mile (aproape 3 milioane de kilometri) pe teritoriu american. Companii precum WeRide, Apollo, AutoX, Pony.ai și DiDi au primit autorizație surprinzător de ușor din partea autorităților americane. (Fortune)

5. Doar 3% din calculatoarele livrate anul acesta îndeplinesc condițiile impuse de Microsoft pentru a deveni ceea ce compania numește AI PC. Analiștii sunt pesimiști că Microsoft și partenerii vor reuși să convingă utilizatorii și companiile să cumpere noi PC-uri pentru o funcționalitate limitată a inteligenței artificiale, din cauza suportului software redus. (Bloomberg)

6. Hong Kong propune reglementarea serviciilor de ride-hailing, precum Uber. Acestea vor trebui să obțină o licență specială pentru a putea opera și vor plăti penalizări mult mai mari pentru încălcarea legislației locale. (Bloomberg)

7. Notepad poate acum să corecteze textul, la mai bine de 40 de ani de când a fost lansat. Microsoft adaugă, în sfârșit, această funcționalitate în Windows 11, alături de corectarea automată a greșelilor de tastare. (Profit.ro)

8. NATO finanțează un proiect prin care să fie menținută funcționarea internetului în cazul unui atac asupra cablurilor submarine. Cercetătorii din mai multe țări lucrează la un sistem de redirecționare automată a traficului prin satelit, în momentul în care conexiunea prin cabluri pică. (Bloomberg)

9. Hackerii au reușit să reproducă sistemele de coduri de bare folosite de Ticketmaster și AXS pentru biletele digitale netransferabile. Folosind descoperirea unui cercetător în securitate cibernetică, aceștia au putut să genereze codurile (prin care cele două platforme controlau revânzare biletelor) în afara celor două platforme. (Engadget)

10. SpaceX vrea să construiască o nouă platformă de lansare a rachetelor. Lângă Cape Canaveral Space Force Station, de unde vrea să realizeze 44 de lansări pe an, compania lui Elon Musk va construi ceea ce numește Space Launch Complex 37. (TechCrunch)

Ți-ar mai putea plăcea
Sistemul de inteligență artificială AlphaFold a reușit să prezică structurile tridimensionale ale aproape tuturor celor 200 de milioane de proteine cunoscute – Cronica de Tehnologie
Amazon vrea să lanseze un magazin online prin care să livreze medicamente de pe rețete în Japonia – Cronica de Tehnologie