Un hacker a pătruns în rețeaua internă a OpenAI, la începutul anului trecut – Cronica de Tehnologie

1. Un hacker a pătruns în rețeaua internă a OpenAI, la începutul anului trecut, de unde a accesat informații despre produsele companiei. Aceasta a ținut secret incidentul, nefăcându-l public și neanunțând FBI. (Profit.ro)

2. Nvidia ar urma să vândă anul acesta peste un milion de cipuri H20 în China (aproape dublu față de Huawei), în valoare de aproximativ $12 miliarde. Asta în ciuda interdicțiilor impuse de Statele Unite, H20 fiind special creat pentru a respecta normele de export. (FT)

3. Specificațiile tehnice ale smartphone-urilor Galaxy Z Fold 6 și Z Flip 6 au devenit publice înaintea evenimentului de prezentare pe care Samsung îl va organiza pe 10 iulie. Cele mai importante upgrade-uri vizează modelul Z Flip 6, care ar urma să treacă la o cameră principală cu rezoluție de 50MP și va beneficia de o baterie mai mare, de 4.000 mAh. (Profit.ro)

4. Amazon va construi în Australia un centru de date special pentru stocarea informațiilor secrete. Guvernul australian va investi în acest proiect peste $1.3 miliarde în decurs de 10 ani. (Bloomberg)

5. ElevenLabs va putea folosi vocile unor actori decedați, recreate cu ajutorul AI-ului, după ce a obținut acordul deținătorilor drepturilor. Printre actorii ale căror voci vor fi generate de inteligența artificială se numără Garland, James Dean și Burt Reynolds. (CNN)

6. Coreea de Sud va implementa un sistem de monitorizare a tranzacțiilor crypto suspecte. Din 19 iulie, când intră în vigoare noile norme, serviciilor crypto li se recomandă să introducă în sistem informațiile necesare, pentru a asigura respectarea legii. (Bloomberg)

7. Peste 60.000 de zboruri comerciale au fost afectate anul acesta de GPS spoofing (manipularea datelor de poziționare). Sistemul GPS, dezvoltat de Statele Unite, ar putea fi înlocui de tehnologii mai performante dezvoltate de Europa, China și chiar Rusia. (NY Times)

8. Motion Picture Association-Canada cere Curții Federale de Apel să anuleze obligațiile create de o nouă lege prin care serviciile de streaming ar trebui să plătească o taxă de 5% pentru finanțarea instituțiilor media locale. Asociația reprezintă mai multe companii americane, printre care Netflix, Paramount și Walt Disney. (Bloomberg)

9. Utilizatorii ebook-urilor Kindle nu pot să descarce cărți (noi sau deja cumpărate) din cauza unei probleme tehnice. Amazon spune că problema ar putea dura cel puțin două zile, înainte de a fi remediată. (GoodeReader)

10. Mai mulți artiști și creatori de conținut critică Apple pentru lipsa de transparență din jurul Apple Intelligence. Aceștia ar dori ca Apple să spună clar cum și cu ce date își antrenează modelele lingvistice. Compania s-a limitat până acum la a spune că procesează datele online publice, la fel ca alte companii de AI. (Engadget)

Ți-ar mai putea plăcea
Ucraina folosește gratuit tehnologia de recunoaștere facială a Clearview – Cronica de Tehnologie
Microsoft a prezentat o nouă clasă de PC-uri cu Windows, pregătite să ofere funcții de AI – Cronica de Tehnologie