Marile companii și-au rescris termenii de utilizare pentru a include referiri la inteligența artificială – Cronica de Tehnologie

1. Curtea Supremă a Statelor Unite a decis să nu limiteze contactele dintre administrația de la Casa Albă și platformele de socializare. Este respinsă, astfel, o contestație care susținea că modul în care oficialii au făcut presiuni pentru eliminarea postărilor considerate dezinformări reprezintă o încălcare a dreptului la liberă exprimare. (Reuters)

2. Apple aduce în Europa serviciului de diagnosticare online a componentelor de iPhone, Mac și Studio Display. Acesta permite oricărui utilizator să testeze componente precum ecranul, camera foto sau sunetul, pentru a afla dacă acestea au probleme și trebuie schimbate. (News.ro)

3. Peacock va folosi inteligența artificială pentru a oferi rezumate personalizate ale competițiilor de la Olimpiadă. Aceasta va reproduce vocea legendarului comentator sportiv Al Michaels. (The Verge)

4. YouTube a fost cea mai urmărită platformă de streaming în luna mai pe televizoarele americanilor, cu o cotă de 9,7% din totalul vizionărilor și un sfert din vizionările de care se bucură platformele de streaming. Pe al doilea loc în rândul serviciilor de streaming vine Netflix, cu 7,6%. (CNBC)

5. Marile companii și-au rescris termenii de utilizare în ultima vreme, pentru a include referiri la inteligența artificială. Google și ceilalți au ales cu grijă formulările potrivite, pentru a-și permite singuri să-și antreneze modelele lingvistice cu datele utilizatorilor. (NT Times)

6. Google testează o tehnologie de recunoaștere facială pe care ar putea să o folosească pe considerente de securitate. Scopul este identificarea persoanelor „care pot reprezenta un risc de securitate pentru oamenii, produsele sau locațiile” companiei. (CNBC)

7. Intel a prezentat cipul OCI, pe care-l descrie ca fiind „prima interconectare optică complet integrată din industrie”. Acesta combină circuitele integrate din siliciu cu laserele semiconductoare, pentru a realiza transferuri mai rapide de date pe distanțe mai lungi decât ceea ce sunt capabile echipamentele tradiționale. (SiliconAngle)

8. Funcția de traducere cu ajutorul AI-ului oferită de ochelarii Meta Ray-Ban nu funcționează așa cum promitea compania americană. În realitate, aceasta este prea rudimentară și plină de bug-uri pentru a fi cu adevărat utilă pentru traduceri în timp real. (Wired, Hands-on)

9. Huawei are dificultăți în a crește producția cipurilor Ascend AI, din cauza restricțiilor impuse de Statele Unite. Ascend AI ar trebui să fie cea mai performantă alternativă la Nvidia A100 dezvoltată de China. (The Information)

10. Folosirea la potențial maxim a instrumentelor de AI necesită mai mult efort decât se așteptau companiile care sperau să-și crească, astfel, productivitatea. Principalele probleme sunt că datele interne nu sunt mereu exacte și actualizate și faptul că tehnologia în sine este, încă, insuficient de matură. (WSJ)

Ți-ar mai putea plăcea
Google lansează mai multe instrumente pentru dezvoltatorii de aplicații pentru Android TV – Cronica de Tehnologie
Șeful Toyota crede că trecerea la mașini electrice va fi un proces care va dura mai mult decât se estimează – Cronica de Tehnologie