Eforturile Suediei de a renunța la cash a lăsat oamenii vulnerabili la fraudele online – Cronica de Tehnologie

1. Mark Zuckerberg și alți executivi Meta au minimalizat riscurile pentru utilizatorii tineri, conform unor documente depuse în instanță. Aceștia au respins, în mai multe rânduri, cererile propriilor angajați de a consolida protecțiile și a contracta personal suplimentar. (NY Times)

2. Autoritățile europene au acuzat oficial Apple de încălcarea legislației DMA – concluziile preliminare ale investigației arată că gigantul american nu a permis dezvoltatorilor să informeze utilizatorii cu privire la metodele alternative de plată. Apple devine prima mare companie de tehnologie acuzată pe baza noii legislații europene și ar putea plăti o amendă de 10% din veniturile globale. (News.ro)

3. Uniunea Europeană ar urma să acuze oficial Microsoft de încălcarea legislației antitrust, pentru alipirea soluției Teams altor aplicații ale companiei. Măsura ar fi afectat concurența, iar concesiunile oferite de gigantul american au fost considerate insuficiente. (FT)

4. Eforturile Suediei de a renunța la cash a lăsat oamenii vulnerabili la fraudele online. Anul trecut, escrocii din mediul digital au obținut 1,2 miliarde de coroane suedeze, de două ori mai mult decât în 2021. (Bloomberg)

5. Shein a aplicat, în mod confidențial, pentru listarea la bursa de la Londra. Compania pare să fi renunțat la planurile de listare la bursa din New York, din cauza presiunii legiuitorilor americani. (Reuters)

6. Amazon lucrează la un chatbot care să concureze cu ChatGPT, pe care-l numește Metis. Acesta ar urma să ofere răspunsuri care conțin inclusiv imagini, cu acces în timp real la cele mai recente informații. Lansarea oficială este așteptată în luna septembrie (BI)

7. Google lucrează la chatboți personalizați, care se comportă asemenea celebrităților și influencerilor. Și utilizatorii obișnuiți ar urma să aibă opțiunea de a crea chatboți pe baza propriilor trăsături. Aceștia ar putea fi lansați chiar în 2024. (Profit.ro)

8. Apple ar fi renunțat la ideea unui parteneriat cu Meta legat de tehnologiile de inteligență artificială din cauza preocupărilor legate de intimitate. Meta ar fi fost una din numeroasele companii cu care Apple a negociat integrarea modelelor lingvistice în propriile produse. (Bloomberg)

9. Cota de 9,6% din Byju deținută de Prosus nu mai valorează acum nimic din cauza scăderii semnificative a valorii pentru investitori. Cota Prosus în startup-ul indian de edtech valora, la un moment dat, $2.1 miliarde. (TechCrunch)

10. Creșterea dramatică a cererii de energie cauzate de cursa marilor companii de a dezvolta sisteme de AI amenință să răstoarne planurile de tranziție energetică ale unor țări și obiectivele de energie curată ale companiilor. În Marea Britanie se așteaptă ca AI-ul să absoarbă cu 500% mai multă energie în următorul deceniu, iar în Statele Unite aceasta va reprezenta 8% (de la 3%) din energia totală până în 2030. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Zoom a ajuns la 300 milioane de utilizatori activi zilnic – Cronica de Tehnologie
Neuralink anunță că a primit autorizare pentru a începe testele pe oameni în SUA – Cronica de Tehnologie