Statul New York a adoptat o lege care impune platformelor de socializare să implementeze măsuri obligatorii pentru protejarea copiilor – Cronica de Tehnologie

1. Apple negociază cu mai multe companii din China, care dezvoltă funcții de AI, printre care Baidu, Alibaba și Baichuan. Dacă vrea să introducă funcții de AI pe iPhone-urile vândute în China, Apple trebuie să preia una (sau mai multe) din tehnologiile locale, care au fost aprobate de autorități. (Profit.ro)

2. SpaceX a lansat o versiune compactă a antenelor sale de internet prin satelit, numită Starlink Mini. O astfel de antenă este oferită acum clienților în regim „early access” cu $600 – pe lângă costul abonamentului. (CNBC)

3. Departamentul de Justiție renunță la acuzația de inducere în eroare a utilizatorilor americani împotriva TikTok. În schimb, viitorul proces se va concentra pe presupusa violare a intimității copiilor. (Bloomberg)

4. Din 221 de startup-uri de AI din Europa și Israel, 27% au fost create în Londra, 13% în Tel Aviv, iar 12% în Berlin. Alte orașe notabile pe această hartă sunt Paris (10%) și Amsterdam (5%) (TechCrunch)

5. Uniunea Europeană a renunțat să mai voteze o propunere legislativă privind scanarea mesajelor digitale pentru identificarea potențialelor abuzuri împotriva copiilor, după ce s-a constatat că aceasta nu se bucură de suportul majorității. Propunerea ar fi dus la scanarea mesajelor criptate trimise de aplicații precum WhatsApp sau Signal. (Politico)

6. Statul New York a adoptat o lege care impune platformelor de socializare să implementeze măsuri obligatorii pentru protejarea copiilor. Printre altele, algoritmii mai pot fi aplicați în cazul celor mici doar cu acordul părinților, colectarea datelor necesită acordul expres și este limitat numărul notificărilor trimise copiilor noaptea. (The Verge)

7. AMD a confirmat că hackerii au reușit să acceseze o cantitate limitată de date prin intermediul unui partener de vânzări. Compania spune, însă, că nu se așteaptă ca asta să-i influențeze afacerile ori operațiunile. (Profit.ro)

8. Anthropic a lansat modelul lingvistic Claude 3.5 Sonnet. Acesta depășește ChatGPT-4a și Gemini în mai multe teste sintetice, fiind superior la scrierea și interpretarea codului, gestionarea fluxurilor de lucru în mai mulți pași, interpretarea diagramelor și graficelor, precum și la transpunerea textului din imagini. (Profit.ro)

9. Statele Unite au decis blocarea soluțiilor de securitate Kaspersky. Vânzarea acestora va fi interzisă din 20 iulie, în vreme ce actualizările către americani mai pot fi livrate până pe 29 septembrie. (Profit.ro)

10. Co-fondatorul OpenAI, Ilya Sutskever, a prezentat un nou startup de inteligență artificială, numit Safe Superintelligence. Compania este descrisă drept „primul laborator SSI din lume, cu un singur scop și un singur produs: o superinteligență sigură”. (FT)

Ți-ar mai putea plăcea
Meta a fost găsită vinovată de „activitate extremistă” de un tribunal din Rusia – Cronica de Tehnologie
Houseparty a avut 50 milioane de utilizatori noi în martie – Cronica de Tehnologie