Studiu: 37% dintre români intenționează să călătorească în străinătate în această vară – Cronica de Turism

1. Operatorul aerian HiSky va opera zboruri din Oradea spre București și Londra (Stansted) începând din 14 octombrie. Zborurile Oradea – București vor avea loc zilnic și au prețuri de pornire de 40 de euro pe sens, în timp ce zborurile Oradea – Londra vor fi operate în zilele de marți, joi și duminică la prețuri începând cu 65 de euro pe sens. (Boarding Pass)

2. Compania aeriană Animawings a amânat cu 6 luni debutul zborurilor din București către Cluj Napoca, Oradea, Iași, Paris (Franța) și Stockholm (Suedia) din cauza unor întârzieri operaționale în livrarea avioanelor. Zborurile ar fi trebuit inaugurate la jumătatea lunii septembrie, însă au fost amânate până în martie 2025. (Boarding Pass)

3. 37% dintre români intenționează să călătorească în străinătate în această vară, potrivit unui studiu realizat de procesatorul de plăți Visa în 7 țări din Europa Centrală și de Est, inclusiv România. Dintre românii care vor să plece în străinătate, 28% vor merge în Grecia, 26% în Italia și 19% în Bulgaria, în timp ce Spania a fost aleasă de 17%. (NoCash)

4. Bugetul mediu investit de un turist român pentru un sejur de 7 nopți în Europa este în acest an de 800 de euro, potrivit unor date prezentate de agenția de turism Eturia. Prețurile sunt de sub 700 de euro pentru destinații precum Paris, Barcelona, Sicilia, Sardinia, Nisa sau Lisabona și ajung la 890 de euro pentru Maderira. Între timp, pentru un sejur de 10 zile în Seychelles prețul ajunge la aproape 1.900 de euro de persoană. (News.ro)

5. Un sejur de 4-5 nopți pe litoralul românesc costă în medie 2.400 lei în lunile iulie și august, potrivit datelor centralizate agenția de turism Litoralul Românesc. În schimb, pentru mini-vacanța de Rusalii din 21-24 iunie, prețurile pentru cazare la un hotel de 3 stele din Mamaia încep de la circa 200 lei pe noapte pentru o cameră dublă. (News.ro)

6. Grupul hotelier Accor intenționează să ajungă la cel puțin 50 de hoteluri în România în următorii 3-5 ani, ceea ce reprezintă o creștere accelerată comparativ cu cele 21 de hoteluri pe care le operează în prezent. În plus, grupul intenționează să aducă în premieră în România două noi branduri: Handwritten și Tribe. (Profit)

7. Grecia intenționează să introducă restricții pentru numărul de nave de croazieră care ajung pe cele mai populare insule ale sale, ca urmare a turismului excesiv. Cel mai probabil, măsura se va aplica începând de anul viitor. (Profit)

8. Travelator propune o vacanță de o săptămână în Sardinia pentru 233 de euro de persoană. Prețul include călătorie dus-întors cu Wizz Air pe ruta București – Alghero pentru 96 de euro și 7 nopți de cazare în cameră dublă la Gilda pentru 322 de euro. Perioada călătoriei este 13-20 octombrie 2024. (Travelator)

9. Departamentul de Transport al Marii Britanii a reintrodus temporar restricțiile de 100 de mililitri pentru lichidele transportate în bagajele de mână pe aeroporturi. Până în prezent, 6 aeroporturi din Marea Britanie au renunțat la această restricție datorită unei noi generații de scannere, însă autoritățile au decis acum că echipamentele trebuie testate mai bine. Cele 6 aeroporturi sunt London City, Aberdeen, Newcastle, Leeds Bradford, Southend și Teesside. (Business Traveller)

10. 97% dintre persoanele care s-au cazat la o unitate turistică în ultimele 12 luni au citit review-urile când au căutat hotelurile potrivite, potrvit unui studiu realizat de lanțul hotelier Accor pe 5.000 de persoane din Germania, Franța, Spania, Polonia și Marea Britanie. 38% dintre respondenți au spus că citesc review-uri la fiecare cazare, în timp ce alți 38% fac asta de cele mai multe ori. (Business Traveller)

Ți-ar mai putea plăcea
Plaja de la Eforie a fost extinsă pe o lungime de aproape 6 kilometri – Cronica de Turism
Bulgaria, Cehia și Cipru elimină restricțiile de călătorie – Cronica de Turism