Un startup înființat de Eric Schmidt, fostul CEO Google, testează drone militare într-o suburbie a Silicon Valley – Cronica de Tehnologie

1. FTC a trimis citații către Microsoft și Inflection în legătură cu parteneriatul dintre cele două companii. Citațiile fac parte din investigația prin care autoritățile americane vor să vadă în ce măsură înțelegerea a fost special structurată pentru a evita revizuirea antitrust. (WSJ)

2. Un startup înființat de Eric Schmidt testează drone militare într-o suburbie a Silicon Valley. Numit White Stork, startup-ul a atras specialiști de la Apple, Google, SpaceX și alții pentru a construi drone bazate pe inteligența artificială. (Forbes)

3. WhatsApp pentru business pregătește implementarea mai multor funcții de AI. Printre acestea se numără un instrument prin care pot fi create reclame în limba engleză și un asistent care ar trebui să ajute companiile în relația cu clienții. (Bloomberg)

4. Google extinde disponibilitatea NotebookLM, care poate fi acum accesat din peste 200 de țări. Bazat pe Gemini 1.5 Pro, aplicația oferă o serie de funcții pentru lucrul cu documentele, precum rezumarea PDF-urilor și răspunsuri la întrebările legate de conținutul acestora. (TechCrunch)

5. Adobe se confruntă cu numeroase critici după ce și-a actualizat termenii de folosire ai produselor sale. Utilizatorii nu sunt mulțumiți, în primul rând, de faptul că Adobe își rezervă dreptul de a folosi creațiile acestora pentru a-și îmbunătăți aplicațiile, chiar dacă nu se face referire directă la AI. (VB)

6. Google Messages va avea o funcție prin care utilizatorii din Statele Unite vor putea contacta în scris, prin protocolul RCS, numărul de urgență 911. În acest scop, gigantul american va colabora cu RapidSOS. (TechCrunch)

7. Meta extinde disponibilitatea programului Meta Verified pentru WhatsApp Business. Programul, care va permite companiilor verificate astfel să folosească un cont pe mai multe dispozitive, a fost lansat acum în Brazilia, India, Indonezia și Columbia și va ajunge, în curând, și în alte țări. (TechCrunch)

8. Apple ar urma să prezinte o aplicație pentru gestionarea parolelor, numită Passwords, la WWDC 2024. Aceasta va concura cu aplicații dedicate, precum 1Password și LastPass, oferind funcții de salvare, organizare și completare a parolelor inclusiv pe casca Vision Pro. (Profit.ro)

9. Amazon cumpără mai multe active ale platformei de streaming MX Player, fără a cumpăra întreaga companie. Conform unor surse, înțelegerea evaluează MX Player la $100 de milioane, mult sub evaluarea de $500 de milioane la care a atras ultima finanțare. (TechCrunch)

10. Zoox începe să testeze mașini autonome în Austin și Miami. Divizia Amazon își extinde, astfel, testele, pe care le făcea până acum în Las Vegas, San Francisco și Seattle. (TechCrunch)

Ți-ar mai putea plăcea
Primul smartphone pliabil Google ar fi fost amânat din nou – Cronica de Tehnologie
Atacul hackerilor ruși, care a avut în centru software-ul SolarWinds, a fost mult mai amplu decât s-a crezut inițial – Cronica de Tehnologie