Studiu: 52% dintre răspunsurile ChatGPT din domeniul programării sunt greșite – Cronica de Tehnologie

1. Google a anunțat mai multe facilități de AI pentru Chromebook Plus, printre care o funcție de rescriere a textelor și un generator de wallpaper-uri. Laptopurile din această serie vor veni cu un abonament Google One AI Premium pentru un an, care include acces la Gemini Advanced și 2TB stocare web. (Profit.ro)

2. xAI a atras o finanțare de $6 miliarde de la Valor Equity Partners, Vy Capital, Andreessen Horowitz și Sequoia Capital, printre alții. Compania lui Elon Musk caută să angajeze specialiști în domeniul inteligenței artificiale, anunțând o pagină web unde care pot fi trimise CV-uri. (xAI)

3. GPT-4 poate fi mai bun decât analiștii umani în prezicerea câștigurilor corporative viitoare, chiar și atunci când se bazează doar pe situații financiare. În studiul realizat de cercetătorii de la Universitatea din Chicago, GPT-4 a avut o acuratețe de 60%, peste cea cuprinsă între 53% și 57% pe care o au previziunile analiștilor umani. (VB)

4. Livrările de smartphone-uri străine au crescut în China cu 52% YoY în luna aprilie, când au fost livrate aproximativ 3,5 milioane de unități. Piața smartphone-urilor străine din China este compusă, în cea mai mare parte, din iPhone-uri. (Bloomberg)

5. China a lansat un nou fond de investiții de stat pentru dezvoltarea cipurilor, în valoare de $47.5 miliarde. Aceasta este a treia și cea mai mare rundă din Big Fund, prin care China vrea să susțină dezvoltarea internă a semiconductorilor. (Reuters)

6. 52% dintre răspunsurile ChatGPT din domeniul programării sunt greșite, arată un studiu publicat de cercetătorii de la Purdue University. Studiul, care a analizat 517 întrebări de pe Stack Overflow, mai arată și că, în 78% dintre cazuri, răspunsurile ChatGPT sunt inconsistente. (Futurism)

7. Google va investi aproape $350 de milioane în Flipkart, în cadrul unei runde de $1 miliard conduse de Walmart. Ca parte a înțelegerii, compania indiană va beneficia și de oferte pe partea de cloud din partea Google. (TechCrunch)

8. T-Mobile va cumpăra cea mai mare parte din U.S. Cellular cu $4.4 miliarde. Spectrul wireless dobândit în urma achiziției va fi folosit de T-Mobile pentru a-și îmbunătăți acoperirea în zonele rurale. (CNBC)

9. 5 din cele mai populare 20 de aplicații pentru educație din App Store-ul american sunt soluții de AI care ajută elevii să-și facă temele. Cele mai populare două dintre acestea sunt deținute de companii chineze. (TechCrunch)

10. Apple a explicat de ce au reapărut fotografii șterse cu mult timp în urmă pe unele dintre iPhone-urile care au trecut la iOS 17.5. Compania spune că fotografiile în cauză puteau persista după restaurarea backup-urilor, deoarece nu erau sincronizate cu iCloud Photos. (9to5Mac)

Ți-ar mai putea plăcea
Google va dezvolta o rețea de fibră optică între India și Europa – Cronica de Tehnologie
China vrea să crească vânzările căștilor de VR la peste 25 de milioane până în 2026 – Cronica de Tehnologie