Politicienii indieni par să fi adoptat pe scară largă deepfake-urile în campania electorală – Cronica de Tehnologie

1. Țările Uniunii Europene au votat noua lege privind inteligența artificială, bazată pe acordul la care s-a ajuns în decembrie. Legislația europeană reprezintă o cale de mijloc între abordarea relaxată a Statelor Unite și cea strictă a Chinei, punând accent pe „încredere, transparență și responsabilitate”. (Reuters)

2. Departamentele de Poliție din Austin și San Francisco au găsit o modalitate de a ocoli legea care le interzice să folosească recunoașterea facială. Aceștia apelează la colegii din alte orașe pentru identificarea în acest fel a suspecților. (Washington Post)

3. Companiile care lucrează cu Guvernul american vor trebui să folosească sisteme de criptare mai bune pentru protejarea datelor de viitoare atacuri cu tehnologii cuantice. Institutul Național pentru Standarde și Tehnologie va publica noile reguli în luna iulie, când va numi trei algoritmi de criptare considerați minim necesari. (Bloomberg)

4. Microsoft a anunțat Team Copilot, o facilitate de AI pentru companiile abonate, care, printre altele, automatizează gestionarea agendei de întâlniri, creează însemnări, ajută la atribuirea sarcinilor și urmărirea termenelor limită. Tot pentru automatizarea sarcinilor, compania va lansa așa-numiții Agenți AI, specializați în anumite sarcini, despre care compania spune că vor funcția asemenea unor angajați virtuali. (News.ro)

5. Sistemul Copilot din GitHub va beneficia de suport pentru extensii, prin care dezvoltatorii vor putea să adauge noi funcționalități. Primele extensii, care vor fi găzduite în GitHub Marketplace, vin, printre alții, de la Azure, Teams, DataStax, Docker și LambdaTest. (TechCrunch)

6. Politicienii indieni par să fi adoptat pe scară largă deepfake-urile în campania electorală. Cu două luni înaintea alegerilor, aceștia plasaseră peste 50 de milioane de apeluri cu voci generate de inteligența artificială. Alte milioane de apeluri similare sunt așteptate pe durata votării. (Wired)

7. Volvo și Aurora au prezentat un camion autonom, care va fi lansat pe piață sub numele Volvo VNL Autonomous. Primele camioane vor intra în uz în lunile următoare, când vor transporta marfă în mod autonom, dar cu un operator de siguranță la bord. (TechCrunch)

8. Mai multe mari companii, printre care Google, Meta, Microsoft, OpenAI, Amazon și IBM, au promis că vor dezvolta tehnologii de inteligență artificială în siguranță. Acestea s-au angajat să realizeze cadre de siguranță pentru măsurarea riscurilor, să evite modelele lingvistice unde riscurile nu pot fi atenuate și să asigure guvernanța și transparența. (Reuters)

9. Adobe a adăugat funcții de AI generativ în Lightroom, în frunte cu Generative Remove, ce are la bază modelul Firefly. Aceasta este o funcție care poate elimina obiecte și regenera fundalul din spatele lor într-o manieră foarte convingătoare. (The Verge)

10. ByteDance a cumpărat producătorul de căști Oladance pentru aproximativ $50 de milioane. Prin achiziționarea Oladance, care a fost înființat în urmă cu cinci ani, gigantul chinez înrolează mai mulți ingineri experimentați, care au lucrat pentru Bose și care dezvoltă o serie de căști ce se înfășoară în jurul urechii. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Amprentele folosite pentru autentificare pot fi recreate pe baza sunetelor pe care le emitem în momentul atingerii ecranelor – Cronica de Tehnologie
Compania aeriană AirAsia renunță la centrele de suport tradiționale și le înlocuiește cu un chatbot – Cronica de Tehnologie