Hackerii au spart serviciul de semnături digitale al Dropbox – Cronica de Tehnologie
1. Cel puțin 200 de angajați din „Core” a disponibilizat Google, ca parte a unei reorganizări, care presupune mutarea unor poziții în Mexic și India. Core este o divizie din care fac parte mai multe poziții cheie, inclusiv ingineri bine cotați, responsabilă de unele dintre cele mai importante produse ale companiei. (CNBC)
2. Amazon a înregistrat venituri de $143.3 miliarde în primul trimestru, ceea ce reprezintă o creștere de 13% YoY. Compania a avut, în aceeași perioadă, $10.4 miliarde venit net și 15.3 miliarde venituri operaționale. (Amazon)
3. Google a plătit Apple $20 de miliarde în 2022 pentru ca motorul său de căutare să fie setat ca implicit în Safari. Cu doi ani înainte, plățile făcute de Google reprezentau 17,5% din venitul operațional al Apple. (Profit.ro)
4. Hackerii au spart serviciul de semnături digitale al Dropbox și au accesat informații precum numele de utilizator, numerele de telefon și adresele de e-mail. Compania spune că a depistat atacul pe 24 aprilie și l-a raportat autorităților. (Bloomberg)
5. 58% dintre americani cred că TikTok este folosit de China pentru a influența opinia publică din Statele Unite, conform unui sondaj. Jumătate dintre americani susțin blocarea platformei, 32% se opun, iar restul nu știu ce să răspundă. (Reuters)
6. SES va cumpăra Intelsat cu $3.1 miliarde. Tranzacția va crea o companie capabilă să concureze cu Starlink, a lui Elon Musk. (Bloomberg)
7. Safari va dobândi, anul acesta, o funcție de rezumare a articolelor cu ajutorul inteligenței artificiale. Tot prin următorul update major, ce va fi lansat în toamnă, Apple va adăuga o funcție prin care utilizatorii vor putea bloca cu ușurință elemente din paginile web. (Profit.ro)
8. Marea Britanie investighează măsurile implementate de OnlyFans pentru a bloca accesul copiilor la conținutul pentru adulți. Autoritățile locale urmăresc și dacă platforma și-a respectat îndatoririle de a furniza informații complete și exacte la solicitările legale. (Reuters)
9. Comisia Europeană investighează Facebook și Instagram, pe care le suspectează că nu au respectat obligațiile în materie de combatere a dezinformării. Oficialii sunt preocupați că modul în care Meta gestionează conținutul politic riscă să submineze procesul democratic al alegerilor pentru Parlamentul European. (Profit.ro)
10. Marriott recunoaște că nu a criptat toate datele utilizatorilor și, chiar în cazul datelor criptate, a folosit un algoritm mai slab decât a susținut anterior. Compania a mințit în fața instanței că a securizat toate datele cu algoritmul AES-128, atunci când a cerut respingerea cazului ce a urmat breșei din 2018, care a compromis datele a 500 de milioane de clienți. (CSO)