De la început războiului, Ucraina a pierdut aproximativ 20% din cercetătorii de top – Cronica de Tehnologie

1. Google a pierdut procesul cu Epic Games în primă instanță, dar va face apel. Juriul a găsit gigantul american vinovat de monopol în ceea ce privește distribuirea aplicațiilor de Android și sistemele de plată pentru microtranzacții. (Profit.ro)

2. De la început războiului, Ucraina a pierdut aproximativ 20% din cercetătorii de top. Mai mult, 15% din cei rămași au întrerupt munca de cercetare, iar restul alocă foarte puțin timp cercetărilor. (Phys)

3. Apple a lansat iOS 17.2 (alături de iPadOS 17.2, tvOS 17.2 și macOS 17.2). Cea mai importantă noutate este aplicația Journal, care facilitează menținerea unui jurnal personal, inclusiv pe baza informațiilor din alte aplicații, care sunt transferate în mod criptat. (News.ro)

4. YouTube este cea mai populară platformă online pentru adolescenții americani, conform unui sondaj recent, iar Facebook se numără printre cele mai puțin folosite platforme majore. Aceștia folosesc în mod frecvent YouTube (93%), TikTok (63%), Snapchat (60%), Instagram (59%) și Facebook (33%). (Pwe Research)

5. TikTok a acumulat, până acum, venituri de $10 miliarde, fiind a prima aplicație mobilă (exceptând jocurile) care atinge acest nivel. Anul acesta, platforma socială a câștigat $3.84 miliarde, după ce în anii anteriori veniturile sale au fost de $3.32 miliarde, respectiv $1.72 miliarde. (Data.ai)

6. Exceptând acceleratoarele, Nvidia este cel mai activ investitor la scară largă în startup-uri de AI anul acesta. Compania a semnat 35 de înțelegeri în 2023, aproape de șase ori mai multe decât anul trecut. (FT)

7. Autoritățile americane avertizează asupra eforturilor sporite ale Chinei din ultima vreme de atacare pe cale cibernetică a structurilor de infrastructură. Printre țintele hackerilor chinezi, anul acesta s-au aflat o utilitate de apă din Hawaii, un port de pe Coasta de Vest și o conductă. (Washington Post)

8. Beeper Mini și-a revenit, după ce a fost blocată acum câteva zile de Apple. Aplicația poate comunica, din nou, cu iMessage, însă, de această dată, doar pe baza unui Apple ID. Compania spune că lucrează la restabilirea logării cu numărul de telefon. (Engadget)

9. Sports Illustrated și-a concediat CEO-ul, după controversa recentă a folosirii, pe ascuns, a AI-ului pentru crearea conținutului. Revista a publicat articole create de autori care nu există, punând la profilul acestora imagini generate de inteligența artificială. (Futurism)

10. Google este pe cale de a retrage definitiv aplicația Google Play Movies & TV, care deja a fost scoasă de pe Android, iOS, Roku și multe televizoare smart. Utilizatorii care au cumpărat conținut prin intermediul acesteia sunt acum redirecționați către secțiunea Shop din Android TV sau către YouTube. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Hackerii ruși derulează o campanie phishing prin care încearcă să preia controlul conturilor unor influenceri – Cronica de Tehnologie
Microsoft va lansa Surface Duo, un smartphone pliabil cu Android – Cronica de Tehnologie