Wizz Air a introdus o asigurare de 2,5 euro pentru bagajele de cală – Cronica de Turism

1. CFR Călători a anunțat că două trenuri care circulă pe ruta București – Cluj-Napoca vor fi anulate în perioada 19-24 octombrie pentru lucrări la infrastructura feroviară pe distanța Stupini – Bod. Astfel, trenurile IC 531 și IC 532 se anulează integral, în timp ce trenurile IR 1735 și IR 1734 vor fi anulate pe distanța Brașov – Cluj-Napoca și retur, însă vor circula pe distanța București – Brașov. (CFR Călători)

2. Compania aeriană Wizz Air a introdus un serviciu de asigurare pentru bagajele de cală care costă 2,5 euro de persoană pe segment. În cazul în care un bagaj de cală este pierdut de compania aeriană și nu este găsit în cel mult 96 de ore, pasagerul primește 300 de euro. În cazul în care pasagerul are două sau mai multe bagaje de cală, atunci despăgubirea crește la 600 de euro. (Airlines Travel)

3. Compania low-cost Wizz Air va relua zborurile din Cluj-Napoca către Nisa, Catania, Larnaca și Napoli începând din martie 2024. În plus, vor fi introduse mai multe zboruri de pe aeroportul clujean spre Milano (Bergamo) și Bruxelles (Charleroi) începând din decembrie și spre Milano Bergamo (o nouă creștere a frecvenței), Malaga, Barcelona, Bologna, Basel, Roma (Ciampino) și Madrid începând din martie 2024. (Traveling Mag)

4. Stațiunea Costinești va beneficia de încă 16 hectare de plajă în urma unor lucrări care vor fi efectuate în cadrul programului “Reducerea eroziunii costiere”, care a fost inițiat în Mamaia și continuă acum și în stațiunile din sudul litoralului. (News.ro)

5. Taxa turistică percepută de Amsterdam va crește de la 7% la 12,5% din prețul cazării începând din 2024 și va deveni astfel cea mai mare din Europa. Aceasta se aplică atât la hoteluri, cât și la închirierile pe termen scurt pe platforme precum Airbnb. Creșterea taxei turistice vine în contextul în care fiecare turist plătește și o taxă de 26,43 de euro pentru călătoriile cu avionul la plecarea de pe teritoriul Țărilor de Jos. (Lonely Planet)

6. Autoritatea pentru Reformă Feroviară a anunțat că cele 37 de trenuri electrice Coradia Stream pe care Alstom le va furniza către CFR Călători până la sfârșitul anului 2024 vor circula pe rute din sudul și centrul țării și vor tranzita orașe precum București, Constanța, Ploiești, Brașov, Alba Iulia, Deva, Arad, Craiova, Drobeta Turnu Severin, Reșița, Timișoara și Târgu Jiu. Primul tren din lot urmează să sosească până la finalul anului și să fie pus în circulație în prima parte a anului 2024. (Profit)

7. Aeroportul din Frankfurt a început testele cu un nou tip de scanner pentru controlul corporal care permite pasagerilor să meargă în ritmul obișnuit fără să se oprească. Noul dispozitiv utilizează o tehnologie care permite scanarea mai multor straturi de haine, astfel că pasagerii nu trebuie să-și dea geaca jos, în timp ce un software detectează obiectele metalice și non-metalice. Noul aparat promite să scurteze timpul necesar pentru a trece de controlul de securitate. (Business Traveller)

8. Aeroportul din Abu Dhabi va inaugura în 1 noiembrie noul Terminal A, care va fi utilizat treptat de numeroase companii aeriene. Aici vor ateriza inclusiv zborurile operate de Wizz Air pe ruta București – Abu Dhabi. (Airlinergs)

9. Compania de transport feroviar Eurostar va avea pentru prima oară concurență pe celebra rută Paris – Londra pe sub Canalul Mânecii. Rivalii de la Evolyn au anunțat că vor cumpăra 12 trenuri pe care le vor introduce pe această rută începând din 2025. (Schengen Visa Info)

10. Travelator propune o vacanță de 5 zile în Catania pentru numai 112 euro de persoană. Prețul include călătorie dus-întors cu Ryanair pentru 28 de euro și 4 nopți de cazare în cameră dublă la Appartamento Rapisardi Centro pentru 168 de euro. Prețurile sunt valabile pentru perioada 16 – 20 noiembrie 2023. (Travelator)

Ți-ar mai putea plăcea
O zi de schi în stațiunile din România costă între 120 și 265 lei în acest sezon – Cronică de Turism
O companie aeriană va opera zboruri regulate pe noul aeroport din Brașov – Cronica de Turism