iPhone 14 Pro Max (cel mai scump model de iPhone) a fost cel mai vândut smartphone în prima jumătate a anului – Cronica de Tehnologie

1. Apple va prezenta iPhone 15 pe 12 septembrie, în cadrul unui eveniment intitulat Wonderlust. În cadrul aceluiași eveniment sunt așteptate noi modele Apple Watch și, posibil, o versiune de AirPods cu USB-C. (Profit.ro)

2. Cercetătorii japonezi au creat o metodă pentru dezvoltarea bateriilor solide, care ar putea reduce costurile de producție. Noua metodă permite materialelor ce compun bateria să fie expuse la aer în timpul producției, ceea ce elimină necesitatea unor echipamente scumpe. (Nikkei)

3. Cel mai nou flagship Huawei, Mate 60 Pro, ($962, cu Harmony OS) este disponibil în China pentru precomenzi. Compania, care încearcă să-și resusciteze business-ul cu smartphone-uri, susține că acesta este primul din lume care suportă apeluri prin satelit. (SCMP)

4. Adopția mașinilor electrice a trecut pragul critic de 5%, după care aceasta ia avânt, în 23 de țări. În ultimul an, cota electricelor a trecut de 5% în Canada, Australia, Spania, Thailanda și Ungaria. Analiștii cred că, în următorii patru ani, mașinile electrice vor sări de la 5% la 25%. (Bloomberg)

5. Cu 26,5 milioane de unități livrate, iPhone 14 Pro Max (cel mai scump model de iPhone) a fost cel mai vândut smartphone în prima jumătate a anului. De altfel, smartphone-urile Apple ocupă primele patru locuri în topul vânzărilor. (CNBC)

6. Intel a prezentat noi informații despre procesoarele Sierra Forest și Granite Rapids, pe care le va lansa anul viitor. Sierra Forest ar urma să aducă un spor de performanță de până la 2,4 ori, în vreme ce Granite Rapids va fi de 2-3 ori mai rapid în sarcinile mixte de AI. (Toms Hardware)

7. Google a anunțat o serie de funcții de AI pe care urmează să le implementeze în serviciul de comunicare Meet. Inteligența artificială nu doar că va ajuta utilizatorul să rețină informațiile prezentate în timpul conferințelor video, dar va putea fi folosită și pentru a „participa” la întâlniri în locul utilizatorului, cu propriul set de însemnări. (The Verge)

8. Meta susține că a blocat cea mai amplă campanie de manipulare derulată de China până acum. Aceasta a folosit mii de conturi pentru a răspândi postările pe durata ultimilor patru ani, iar majoritatea conturilor încă activează pe alte platforme sociale. (NYTimes)

9. WhatsApp și-a lansat aplicația nativă de macOS, după o lungă perioadă de beta. Aceasta facilitează realizarea apelurilor video cu până la opt participanți și a apelurilor audio cu maxim 32 de participanți. O altă noutate este trimiterea fișierelor prin drag&drop din Finder. (Profit.ro)

10. OpenAI ar urma să câștige peste $1 miliard în următorul an din vânzarea soluțiilor de AI. Asta înseamnă că producătorul ChatGPT obține, în medie, peste $80 de milioane pe lună, mult peste previziunile făcute anterior. Anul trecut, înainte să lanseze ChatGPT, OpenAI a câștigat $28 de milioane. (The Information)

Ți-ar mai putea plăcea
Politicienii indieni par să fi adoptat pe scară largă deepfake-urile în campania electorală – Cronica de Tehnologie
Americanii se uită mai mult la serviciile de streaming pe televizor, decât la canalele transmise aerian sau prin cablu – Cronica de Tehnologie