3,8 miliarde de numere de telefon presupuse a fi ale utilizatorilor de Clubhouse au fost scoase la vânzare pe darknet – Cronica de Tehnologie

1. 3,8 miliarde de numere de telefon presupuse a fi ale utilizatorilor de Clubhouse au fost scoase la vânzare pe darknet. Alături de numerele utilizatorilor platformei sociale, baza de date conține și numerele de telefon din agendele acestora, care au fost sincronizate cu aplicația Clubhouse. Asta înseamnă că sunt afectați nu doar utilizatorii Clubhouse, ci și persoanele din agendele acestora. (Jiten Jain)

2. Amazon caută un expert în blockchain și monede digitale, conform unui anunț de angajare postat de gigantul american. AWS are deja un serviciu de blockchain, ceea ce-i face pe analiști să creadă că noua poziție este pentru un serviciu al magazinului Amazon, care, deocamdată, nu acceptă criptomonede ca metodă de plată. (The Verge)

3. Alphabet creează o companie care va dezvolta software pentru roboții industriali, numită Intrinsic. Aceasta se va concentra pe facerea roboților industriali mai ușor de operat, mai flexibili și mai puțin costisitori. (The Verge)

4. Apple lucrează la un update pentru Pro Display XDR, care va folosi un SoC dezvoltat intern, dotat cu un motor de procesare neuronală. SoC-ul ar putea fi chiar A13 Bionic, cel din iPhone 11. (9to5mac)

5. Noua baterie externă Apple MagSafe nu încarcă în mod complet un iPhone 12 și este considerată prea scumpă, la $99. Părțile bune sunt integrarea cu iOS și compatibilitatea cu standardul Qi. (The Verge – Review)

6. Facebook și-a lansat serviciul de gaming pe dispozitivele Apple, sub forma unei aplicații web, ce poate fi accesată din browser. Ca și Microsoft ori Amazon, Facebook a fost forțată să apeleze la această soluție din cauza limitărilor impuse de Apple. (Profit.ro)

7. În următorii doi ani, Apple își va dota cu Face ID toate smartphone-urile, tabletele și Mac-urile. În paralel, compania americană lucrează la integrarea sistemului de autentificarea facială în ecran, ceea ce ar permite eliminarea bretonului din viitoarele versiuni de iPhone. (News.ro)

8. Șeful WhatsApp spune că mai mulți politicieni care folosesc populara aplicație de chat au fost vizați de spyware-ul Pegasus. Aceștia s-ar fi aflat printre cei 1.400 de utilizatori atacați în 2019 cu software-ul dezvoltat de NSO Group, incident în urma căruia WhatsApp a și chemat în judecată compania israeliană. (Profit.ro)

9. Cloudflare acuză Amazon Web Services că umflă foarte mult prețul pentru lățimea de bandă. Conform calculelor, europenii și americanii plătesc de aproximativ 80 de ori mai mult decât reprezintă costurile operaționale ale Amazon. (Cloudflare)

10. Kaseya spune că deține cheia de decriptare pentru ransomware-ul folosit de REvil în atacul recent, care a afectat în jur de 1.500 de companii din toată lumea. Nu se știe, însă, cum a obținut Kaseya cheia, iar companiile care lucrează în acest sens cu firma americană sunt obligate să semneze o clauză de confidențialitate. (CNN)

Ți-ar mai putea plăcea
A fost creat primul braț bionic pentru pacienții cu membre superioare amputate care le permite acestora să se comporte ca un om fără amputație – Cronica de Tehnologie
O companie britanică numită Mykines a livrat în Rusia produse electronice, inclusiv cipuri și servere, în valoare de aproximativ $1.2 miliarde – Cronica de Tehnologie